Dumnezeu a lasat sa predice moartea. O, ce predicator infricosat si puternic este moartea! Este cel mai vechi, cel mai inspaimantator si cel mai bun predicator. Parohia lui este lumea intreaga. El predica pe tot locul, in toata lumea si vorbeste in orice limba de pe fata pamantului. El vorbeste saracilor ca si bogatilor, invatatilor []Dumnezeu a lasat sa predice moartea. O, ce predicator infricosat si puternic este moartea! Este cel mai vechi, cel mai inspaimantator si cel mai bun predicator. Parohia lui este lumea intreaga. El predica pe tot locul, in toata lumea si vorbeste in orice limba de pe fata pamantului. El vorbeste saracilor ca si bogatilor, invatatilor ca si neinvatatilor. El vorbeste cu multa putere. El face pe toata lumea sa planga. Nu este inima care sa nu se fi miscat in fata lui si nu sunt ochi care sa nu fi plans in fata predicilor lui.

Strasnic si incapatanat este acest predicator! El nu vrea sa tina seama de nimic. El rastoarna de multe ori planurile oamenilor si navaleste cu predica lui acolo unde nu este poftit si asteptat. El pandeste pe la toate usile si ferestrele. El are o cheie cu care poate descuia orice casa, orice palat, orice ascunzis. Nu este pe suprafata pamantului vreo incapere in care sa nu poata intra. El navaleste de multe ori cu predicile lui pe la petrecerile din crasme. El da buzna pe la baluri si schimba cheful in predica infricosata.

Biserica lui cea mai puternica este cimitirul. Fiecare piatra de mormant, fiecare ridicatura de mormant ii slujeste de amvon. Acolo, in biserica cimitirului, cheama el tot mereu palcuri, palcuri de ascultatori (pe cei ce petrec mortul la groapa) si le predica de pe marginea gropii despre desertaciunea acestei lumi.

Nimeni nu poate scapa de predicile acestui predicator. Nimeni nu-l poate alunga. Poti sa razi de predica lui; poti sa iei in ras invataturile si chemarile lui; poti sa fugi de Biserica si de Cuvantul lui Dumnezeu; poti, in mania...