Trecusera multi ani de la prima intalnire cu fratele Traian. Eram pe atunci un tinerel timid. Pe furis, m-am dus sa-l vad si sa-l intalnesc, ferindu-ma din calea ostilitatii parintilor. Domnul a facut ca, mai tarziu, sa ne revedem de multe ori, sa locuim, sa lucram si sa traim impreuna, iar apoi sa fim si []Trecusera multi ani de la prima intalnire cu fratele Traian. Eram pe atunci un tinerel timid. Pe furis, m-am dus sa-l vad si sa-l intalnesc, ferindu-ma din calea ostilitatii parintilor. Domnul a facut ca, mai tarziu, sa ne revedem de multe ori, sa locuim, sa lucram si sa traim impreuna, iar apoi sa fim si incatusati impreuna, inlantuiti, sa dormim pe pat cu saltea de fier, pe podele, pe pamantul gol, prin gropi, sa bem din acelasi pahar al durerilor si amaraciunilor, sa fim batuti de aceiasi pumni si cu aceleasi nuiele. Fiind inconjurati de dusmani, stateam linistiti, simtindu-ne in mainile iubitoare si ocrotitoare ale Domnului.

Nu vom uita niciodata bucuriile noastre familiale, cand citeam si meditam impreuna Evangheliile, incepand cu cea dupa Luca si Ioan.

In afara acestor bucurii, mai aveam si pe aceea a cercetarii fratilor din toate partile tarii. De la ei aflam vesti despre alti frati. Multi veneau la noi, ca sa-si racoreasca sufletul obosit. Aici era leaganul dulce, mangaierea celor apasati, vatra calda si harul Domnului ce se revarsa cu imbelsugare...