Fiti frati adevarati si prieteni adevarati cu fratii si prietenii vostri. Iar daca v-au incredintat tainele lor, nu-i vorbiti niciodata de rau si nu-i cartiti. Ci faceti-va vrednici de increderea aratata, pastrand-o curata si apropiindu-i prin intelegere tot mai mult in inima voastra. Numai atunci meritati prietenia si pretuirea lor. Daca in lucruri mici nu []Fiti frati adevarati si prieteni adevarati cu fratii si prietenii vostri.

Iar daca v-au incredintat tainele lor, nu-i vorbiti niciodata de rau si nu-i cartiti. Ci faceti-va vrednici de increderea aratata, pastrand-o curata si apropiindu-i prin intelegere tot mai mult in inima voastra.

Numai atunci meritati prietenia si pretuirea lor.

Daca in lucruri mici nu va dovediti vrednici, cum veti fi in cele mari?Ce bine iti face inimii si gandului cand vezi ca cei iubiti ai tai, carora doresti sa le impartasesti bucurii deosebite, te inteleg!Ce bine cunosti si vezi sufletul care intelege! Aceluia nu-i nevoie sa-i spui mult.

Peste neputintele cuvintelor, duhurile celor ce se inteleg gasesc tainic si usor caile lor sfinte, intelegandu-se deplin si repede.

In iubirea adevarata, totul fiind daruit si primit fara greutate, fara greseli si fara rezerve, partasia ajunge de fiecare data mai deplina,unitatea mai dulce,apropierea mai duioasasi increderea mai desavarsita.2. O, cat de adanc te raneste si te doare constatarea ca cei iubiti nu te-au inteles! i ca nu te pot intelegeCa tocmai ceea ce ai avut mai scump sa le destainuiesti,cu nadejde si cu credinta ca dragostea si partasia cu ei vor ajunge si mai depline prin ceea ce le vei impartasitocmai aceea a rupt si ceea ce se putuse face mai inainte intre sufletele voastre.3. Pastrati adanca si curata partasia voastra cu Iisus prin rugaciune, prin cantare si prin Cuvantul Sfant.

Pentru ca El sa va poata impartasi orice taine, fara ca vreuna din acestea sa fie un prilej de poticnire pentru voi la vremea lor.4. Nezguduita sa va fie increderea in Domnul, in orice vreme si in orice imprejurare, asteptand timpul cand veti putea intelege deplin ceea ce va poate parea acum prea de tot .

Caci atunci tocmai ceea ce ati putut intelege mai greu va fi mai frumos pentru voi si mai minunat.5. Fiti frati adevarati si prieteni adevarati cu fratii si prietenii vostri.

Iar daca v-au incredintat tainele lor, nu-i vorbiti nici-odata de rau si nu-i cartiti. Ci faceti-va vrednici de increderea aratata, pastrand-o curata si apropiindu-i prin intelegere tot mai mult in inima voastra.

Numai atunci meritati prietenia si pretuirea lor.

Daca in lucruri mici nu va dovediti vrednici, cum veti fi in cele mari?6. Duhul nostru tine viata in trupul nostru.

Cand duhul nostru va parasi trupul, ceea ce mai ramane atunci din noi este doar un hoit de care se tem si se infricoseaza, se scarbesc si se departeaza toti oamenii, chiar si aceia care ne-au iubit cel mai mult.

Iubirea si caldura sunt viata cuvintelor noastre.

Cand acestea doua iubirea si caldura lipsesc, tot ceea ce mai ramane din cuvintele noastre este minciuna si prefacatorie,care ii indeparteaza si ii scarbesc in curand pe toti.7. Fara duhul lui Hristos, nimic nu are viata, nici putere, nici rost, nici pret, nici dulceata si nici fior.

Trupul fara viata nu foloseste la nimic: e un cadavru.

Opera fara viata nu atrage pe nimeni: e o mazgaleala.

Adunarea fara viata nu atrage pe nimeni: e o batjocura.

Biserica fara viata nu naste pe nimeni: e o jale.

Toata forma din afara, fara continutul viu, nu foloseste la nimic.8. Duh si viata este Hristos.

Nu-L intelegeti altfel si nu-L faceti numai litera si materie si interese.

Duh si viata sunt cuvintele Domnului. Nu le intelegeti numai fireste. i nu le credeti numai o lege. i nu le faceti numai o forma omeneasca.

Duh si viata este Dumnezeu.

Nu-L intelegeti numai marginit si nu-L credeti numai chip, dupa forma sau asemanarea voastra trupeasca sau sufleteasca,nu-L inchideti numai in templele voastre, departe si afara din viata voastra zilnica! Traiti-L in totul si totdeauna,viu si rodnic.9. Toate instiintarile Domnului,toate indrumarile Cuvantului,toate avertismentele lui Dumnezeu fata de oameni au un singur scop: trezirea mintii sanatoase, pentru savarsirea voii lui Dumnezeu si departarea de rau, spre mantuirea sufletului.

Ferice de cine le intelege, dar mai ferice de cine le asculta!10. Scripturile contin adevarul asupra tuturor lucrurilor, pe toata durata vietii omului si a omenirii.

Ele au un singur scop: sa-i trezeasca pe cei rataciti, calauzindu-i spre calea mantuirii. i sa-i incredinteze fericit pe toti cei care merg pe...