24 ianuarie 1859: «Unirea de bază» ,temelia statului român, numit România
Numai un popor unit este un popor demn, iar orice unire este mareata si orice dezbinare este un rau si o pierdere Nu stim care unire este mai mare. Orice unire este mare si mareata si orice dezbinare este un rau si o pierdere, deci astazi, in ziua de pomenire a faptuitorilor unirii din 1859, []Numai un popor unit este un popor demn, iar orice unire este mareata si orice dezbinare este un rau si o pierdereNu stim care unire este mai mare. Orice unire este mare si mareata si orice dezbinare este un rau si o pierdere, deci astazi, in ziua de pomenire a faptuitorilor unirii din 1859, noi multumim lui Dumnezeu pentru binefacerile Unirii. Multumim lui, respectam memoria celor care au contribuit la Unire, cler, oameni politici si popor. Dar, in acelasi timp trebuie sa invatam sa lucram pentru unire si demintate. Numai un popor unit este un popor demn, un popor care are o forta spirituala. Unirea aceasta trebuia facuta mai intai in cugetare si simtire, cum spunea mitropolitul Nifon al arii Romanesti, si apoi in faptele unitatii nationale. Sa rugam pe bunul Dumnezeu sa ne ajute sa cultivam nu numai darul libertatii, ci si darul unitatii. Cand libertarea este responsabila, ea ajunge la unitate nationala, la unitatea comunitatii si la armonia cresterii valorilor spirituale si progresului nostru material i sa nu uitam ca Unirea principatelor s-a facut la Bucuresti, desi entuziasmul a pornit de la Iasi. Este o mare paguba sa uitam cele doua momente, cel de la Iasi, din 5 ianuarie si cel de la Bucuresti, din 24 ianuarie, sau sa le punem in competitie si concurenta. Noi nu ne concuram, ci marturisim adevarul istoric, si anume ca inceputul Unirii Principatelor a fost la Iasi si...
Sursa: Oastea Domnului
Vezi articolul complet pe Oastea Domnului
Poate iti place articolul
Poate iti place stirea
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Categorii
Etichete
cotlet de porc in zeama de varza
cotlet de porc la cuptor
cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si gar
cotlet de porc la gratar
cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc
cotlet de porc la oala de lut
cotlet de porc la tava
cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
cotlet de porc pane
cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise