Ferice de mortii care mor in Domnul si Ferice de cei chemati la nunta Mielului . Cei care mor credinciosi in Hristos nu merg, decat la nunta Mielului. Am spus o intamplare cu doua tinere care mergeau la nunta. Dar drumul catre nunta trecea prin cimitir. Una zice: E seara. Ne apropiem de cimitir. E adevarat []Ferice de mortii care mor in Domnul si Ferice de cei chemati la nunta Mielului . Cei care mor credinciosi in Hristos nu merg, decat la nunta Mielului. Am spus o intamplare cu doua tinere care mergeau la nunta. Dar drumul catre nunta trecea prin cimitir. Una zice: E seara. Ne apropiem de cimitir. E adevarat ca noi mergem la nunta, dar mie mi-e frica de cimitir. Totdeauna mi-e frica de cimitir . Cealalta a zis: Nu, eu nici nu ma gandesc la cimitir. Eu ma gandesc la nunta. Auzi cum se aude dincolo de cimitir cantecele celor care ne asteapta! Nici nu ma gandesc la cimitir . Trupeste vorbind, drumul nostru spre nunta cereasca trece prin cimitir. i am spus: Ferice de cei care mor in Domnul! Ei nu se tem de cimitir. Ei nu raman in cimitir. Ei trec dincolo de cimitir, la nunta! . Sora noastra a trecut prin cimitir; trece prin cimitir maine si se duce la nunta cereasca. Asta este dulcea si sfanta nadejde a fiecaruia dintre noi.

Eu am fost in momente grele de multe ori sa mor. Nu numai pe front, ci si dupa aceea. Am zis: Inchid ochii si, cand ii deschid, Il vad pe Domnul . N aveam nici o teama de moarte. Nici dor dupa copii, nici dor dupa acasa, nici dor dupa frati nu mai aveam nimic. Decat dorinta sfanta sa-L vad cat mai curand pe Domnul. De aceea stiu ca, in momentele acestea, n-ai nici o teama, nici o durere, nici o suferinta. Ai numai bucuria ca mergi si-L vezi pe Domnul. Bucuria aceasta este cea mai mare putere care copleseste si durerea fizica, si teama, si dorul de acasa, si orice. Cand esti in Hristos, n-ai decat bucurii.

De aceea spun, in momentele acestea, Dumnezeu ne da deplina putere si deplina biruinta. In momentele acestea noi gasim mereu bucuria sfanta si stiu ca simti ca te duci la nunta. Nu la cimitir Asta este taina si puterea lui Dumnezeu care umple sufletul celui care se hotaraste pentru El: pierde frica mortii. Oamenii se tem de moarte. Daca ati vazut cum mor de ingrozitor oamenii neintorsi la Dumnezeu, oamenii care au trait in pacate, e ceva inspaimantator. S-ar tine cu toata puterea de viata, numai sa nu moara. Dar n-ai incotro, acolo trebuie sa mergi. tiu cum a trecut la Domnul Parintele Iosif. Cum au trecut la Domnul toti fratii nostri credinciosi pe care i-am vazut in momentul trecerii la Domnul cu o fata stralucitoare. i s-a asezat apoi si pe fata lor trupeasca ca o fata de inger. Cum spune ca avea fata tefan cand era lovit cu pietre. El privea Fata lui Dumnezeu si [fata lui] s-a aratat ca o fata de inger. Asa a fost si fata mamei. Asa a fost fata Parintelui Iosif cand a trecut in vesnicie.

Doriti o moarte frumoasa? Hotarati-va pentru Domnul! Doriti sa mergeti bucurosi nu la cimitir, [ci] la nunta? Hotarati-va pentru Domnul! Vai de cei care nu cred in Dumnezeu, a caror moarte este inspaimantatoare si care merg nu la rasplata si la nunta vesnica, ci la osanda si la pierzare.

Dragii nostri frati si surori, timpul a trecut, dar suntem la un moment de...