In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! Nunta s-a facut in Cana Galileii si era si Mama lui Iisus acolo. i a fost chemat si Domnul Iisus cu ucenicii Sai. Slavit sa fie Domnul ca mama tinerilor nostri este aici. titi bine ca ea L-a chemat si []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Nunta s-a facut in Cana Galileii si era si Mama lui Iisus acolo. i a fost chemat si Domnul Iisus cu ucenicii Sai.

Slavit sa fie Domnul ca mama tinerilor nostri este aici. titi bine ca ea L-a chemat si pe Domnul, si pe noi, pe ucenicii Lui. i, intr-adevar, Domnul sa ne faca sa fim cu adevarat ucenicii Lui. ()Fratilor, cu ajutorul Domnului (n-as vrea sa fiu lung), totusi as vrea sa citesc ceva din Cuvantul lui Dumnezeu, din Cartea Faceri, vreo patru versete; si din Evanghelia dupa Ioan 16, 5 si 6. i incep cu Cartea Facerii, capitolul 6, versetul 1, unde spune asa: Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului si li s-au nascut fete, fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor sunt frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales . i, cu asta, s-au stricat toti oamenii. Dumnezeu, vazand lucrul acesta S-a mahnit in Duhul Lui si a spus: Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne neputincioasa. () Toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau. () Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, () caci imi pare rau ca l-am facut .

Fratilor si surorilor, il face Dumnezeu pe om dupa chipul si asemanarea Sa, dar a ajuns sa simta si sa spuna: Imi pare rau ca l-am facut . Pentru ce motiv a spus ca-I pare rau ca l-a facut? Din cauza ca n-a ascultat. Despre copiii nostri spune lumea: Uite, seamana cu taica-sau ; sau: seamana cu maica-sa . Dar de cate ori poate si eu, poate si fratiile voastre ati spus [despre cei care nu asculta]: O, mai bine sa nu te fi avut! . Daca n-ai spus, poate ca ai sa spui. Dumnezeu sa ne ajute sa nu spunem asa cuvinte si copiii sa fie ascultatori de parinti; si parintii sa nu-i intarate.

Deci, fratilor si surorilor, din cauza amestecaturii, oamenii s-au stricat. Insa n-au fost toti oameni rai si nu vor fi. De la inceput au fost oameni buni si oameni rai si vor fi pana la sfarsitul veacurilor. tim din Cuvantul lui Dumnezeu ca parintele nostru Avraam, cand a fost batran, l-a chemat pe cel mai vechi dintre servitorii lui, pe Eleazar, si i a spus asa: Pune-ti mana sub coapsa mea si jura-mi ca nu vei lua nevasta pentru fiul meu Isaac dintre fetele canaanitilor in mijlocul carora locuiesc. Te vei duce in tara parintilor mei si de acolo vei lua nevasta pentru fiul meu Isaac. i servitorul spune: Dar daca fata nu va vrea sa vina? Va trebui sa-l duc pe fiul tau acolo? Nu! Sa nu cumva sa-l duci acolo! Dumnezeu va trimite pe ingerul Sau, iti va da izbanda in calatorie si fata va veni. Daca nu va veni, vei fi dezlegat de juramantul pe care mi l-ai facut.

Iubitii mei frati! i noi am facut un legamant cu Dumnezeu! i numai asa suntem dezlegati de legamantul pe care l-am facut, daca Dumnezeu nu Se va tine de promisiune, ceea ce ar fi cu neputinta ca Dumnezeu sa minta. Caci noi am facut legamant cu Dumnezeu, nu cu un om. Domnul sa ne ajute sa-l pastram in curatie! i ingerul Lui va tabari in jurul celor ce-L iubesc pe El, asa cum a calatorit cu Eleazar. i, pentru aceasta, avem in fata noastra o pilda vie, pe tinerii nostri scumpi care nu au cautat sa se amestece cu lumea, ci, din Lucrarea lui Dumnezeu, prin indemnul parintilor (pentru care ne rugam ca Dumnezeu sa-i binecuvanteze, cum a spus Avraam), din Lucrarea aceasta [au cautat] sa-si ia soti unii altora.

I-a spus Avraam lui Eleazar: Sa nu-l duci pe fiul meu acolo . Sa nu te mai duci, fratele meu si sora mea, nu te mai intoarce in lume. Pastreaza-ti via ta, ii spune Dumnezeu lui Lot, fara sa te uiti inapoi . Domnul sa ne ajute: inainte si numai inainte sa ne uitam si numai inainte sa mergem. i tineretul sa ia pilda de la scumpii nostri tineri, in bucuria carora ne bucuram.

Fratilor, as vrea sa fiu cat mai scurt, dar totusi as avea doua versete din Evanghelia dupa Ioan capitolul 16, versetele 5 si 6. Spune Domnul Iisus: Acum Ma duc la Cel ce M-a trimis si nimeni din voi nu Ma intreaba: Unde Te duci? .

Adevarata dragoste cauta cea mai adanca partasie. Ea nici nu poate sa traiasca fara cealalta, [fara ceea ce iubeste]. Mereu voieste sa intrebe, sa i se spuna si sa fie intrebata. Atata timp cat exista dragoste intre sot si sotia lui, cate nu se intreaba si cate nu-si spun unul celuilalt! Toata ziua vorbesc si toata ziua se intreaba. Cand [apare] tacerea intre ei, e semn dureros. Inseamna ca in inima unuia sau a amandurora a intrat raceala sau inghetul. Ce tristete apasa adesea pe inimile acelora care nu-si mai pot spune si nu se mai pot intreba nimic unul pe celalaltSa luam pilda din dragostea copiilor mici fata de tatii si mamele lor. Pana e copilul mic, toata ziua vorbeste, toata ziua intreaba, tot ce gandeste spune si tot ce vede intreaba. Ca o pasarica intr-o zi calduta de primavara, nu-i mai tace gurita mica: tot intreaba si tot vorbeste. Ca niste picuri de miere sunt cuvintele dragalase ale copilului pe inima parinteasca, ce ar saruta de mii de ori aceasta gurita si nu s-ar mai satura niciodata de acele ciripiri ingeresti, ca cel mai frumos...