() Asa cum pe toti, de fapt, ne-a luminat Dumnezeu sa intelegem lucrurile Lui minunate si sfinte pe care le-a asezat din veacuri, demult, si la fiecare dintre ele i-a dat legi peste care nu calca. A asezat timpurile minunate, impartindu-le in ani. Fiecarui an i-a dat legea lui, i-a dat lucrul lui ce are []() Asa cum pe toti, de fapt, ne-a luminat Dumnezeu sa intelegem lucrurile Lui minunate si sfinte pe care le-a asezat din veacuri, demult, si la fiecare dintre ele i-a dat legi peste care nu calca.

A asezat timpurile minunate, impartindu-le in ani. Fiecarui an i-a dat legea lui, i-a dat lucrul lui ce are sa-l faca. i, in felul acesta, trecem si noi oamenii pe pamant, prin aceste marete si sfinte planuri ale lui Dumnezeu alcatuite demult. i trecem prin ele poate de multe ori nedandu-ne seama bine ce ar trebui sa intelegem din ele.

Daca ne-am uita cu bagare de seama ce misiune minunata are in fiecare zi soarele, sa-si faca lucrarea lui, trecand peste pamant, [am vedea ca] el nu si-a depasit niciodata legea pe care i-a dat-o Dumnezeu. In ziua cutare, la ora cutare, in minutul cutare si-n secunda randuita de Dumnezeu de la inceput, a rasarit si a asfintit. Niciodata nu s-a grabit, niciodata n-a intarziat. Isi duce misiunea minunata si sfanta pe care a primit-o.

La fel, anul incununat cu anotimpurile minunate. Anotimpurile nu-si depasesc niciodata legea sfanta primita de la Dumnezeu. Cand vine primavara, oricat ar fi de mare gheata, oricat ar fi de inghetat pamantul, toate se-nmoaie, toate se dezgheata, toate incep o noua viata.

Aceste legi minunate si aceste timpuri, Dumnezeu le-a impartit de la inceput, de cand a facut prima zi si primul an.

Cat de mult am avea noi de invatat numai de la acestea, daca le-am privi cu ochi luminati si deschisi, asa cum pretinde Dumnezeu, de altfel, de la noi, caci si noi suntem fapturi facute deosebit de alte fapturi; suntem lucrarea mainii lui Dumnezeu. Daca am sta cu bagare de seama sa ne uitam, ne-am putea intreba fiecare de cate ori a rasarit soarele de cand noi am venit in lume, pe pamant. Ce am invatat noi de la rasaritul soarelui? Ce am invatat noi de la mersul lui minunat, maret si sfant, asa cum i-a poruncit Dumnezeu sa-l faca in fiecare zi? Ce am invatat noi de la caldura lui, ce am invatat noi de la toate acestea? Am putea spune de multe ori, cu fata plina de rusine, ca ne-am uitat la el si a rasarit de-atatea ori peste noi, si-a facut drumul peste viata noastra si peste noi de atatea ori, dar n-am invatat nimic de la el. Nu ne-am uitat cu bagare de seama niciodata la el.

Ce legi minunate si sfinte am putut invata de la toate acestea prin care am trecut si care au trecut peste noi!Daca ne uitam pana si la un animal, daca ne uitam pana la ultimul fir de iarba, fiecare isi are legea lui si, asa cum au primit-o de-atunci, o tot pastreaza cu sfintenie. Fiecare isi face samanta lui, fiecare isi da rodul lui, fiecare nu se amesteca cu altul, fiecare isi pastreaza legea primita din partea lui Dumnezeu. Dar noi, oamenii, noi, lucrarea mainii Lui ne uitam la toate si traim o viata pe pamant fara sa invatam nimic.

Imi aduc aminte ca am stat de vorba cu un bunic batran care numai cateva zile mai avea si trebuia sa treaca din viata. i l-am intrebat de multe lucruri de-acestea si spunea ca el nu stie nimic. Ce durere este pentru oricine trece peste toate acestea si nu invata nimic. Caci toate aceste minunate lucruri ale lui Dumnezeu: si ziua, si luna, si anul sa nu uitam au misiunea sfanta sa se prezinte inaintea lui Dumnezeu si sa spuna despre noi toti, ca ne-au vazut pe toti, tot ce-am facut.

Sa stam in loc, sa ne gandim si la anul acesta care a trecut. El mai are cateva ceasuri si trebuie sa se prezinte inaintea lui Dumnezeu si sa spuna: Tata, am fost anul 1980. Mi-am ispravit lucrarea! Am trecut pe pamant si- i aduc vesti despre oameni . Ce veste poate duce despre tine, scumpul meu frate si scumpa mea sora? Ce veste I-ai trimis, pe anul 1980, lui Dumnezeu din partea ta? Ce veste am trimis din partea mea? Cu ce se prezinta anul inaintea lui Dumnezeu sa spuna ceva despre noi?Toate acestea ne dau de gandit, fratilor.

Apoi, [gandind la] toate acestea, as vrea sa trecem la Cuvantul lui Dumnezeu. Printre anii care au trecut peste pamant, Dumnezeu a avut ani si mai alesi. Dumnezeu a avut ani si deosebiti intre anii care au trecut pe pamant. Aduceti va aminte, ca...