De unde ma cunosti? I-a zis Natanael. Drept raspuns, Iisus i-a zis: Te-am vazut mai inainte ca sa te cheme Filip, cand erai sub smochin. Cu cata bucurie intampina Domnul pe omul nefatarnic! Cu cata bucurie intampina Domnul Iisus pe Natanael cand vine cu Filip la Dansul! Se vede cat de mult il asteptase [] De unde ma cunosti? I-a zis Natanael. Drept raspuns, Iisus i-a zis: Te-am vazut mai inainte ca sa te cheme Filip, cand erai sub smochin. Cu cata bucurie intampina Domnul pe omul nefatarnic!Cu cata bucurie intampina Domnul Iisus pe Natanael cand vine cu Filip la Dansul!Se vede cat de mult il asteptase Domnul si cat il dorea sa vina la El.

Filip-si-Natanael-cu-IisusToate banuielile si neincrederea din inima lui Natanael se risipesc pe totdeauna numai la un cuvant pe care i-l spusese Domnul: Te-am vazut mai inainte sub smochin!Ce uluitoare descoperire pentru Natanael! Nimeni in afara de Dumnezeu nu a putut sti ce facuse el sub smochinTrebuie sa fi fost ceva atat de tainic si de hotarator ceea ce se petrecuse acolo, incat el n-a mai avut nevoie de nici o alta dovada pentru a se convinge de Dumnezeirea Mantuito-rului, Care nu le putea sti pe acelea daca nu era Dumnezeu.

Poate el sub smochin facuse un lucru bun, poate facuse un lucru rau.

Poate se rugase mai staruitor ca oricand lui Dumnezeu, ca sa-i arate daca acest Iisus, despre Care aude atatea lucruri uimitoare, este sau nu este ceea ce se vorbeste despre El. Daca este El Mesia cel asteptat sau nu.

Sub acest smochin, intr-un tainic colt al gradinii sale, Nata-nel se va fi rugat mai fierbinte si mai staruitor ca oricand pentru limpezirea acestui lucru atat de insemnat pentru man-tuirea lui si a neamului sau.

Iar Dumnezeu, Care asculta totdeauna rugaciunile sincere ale acelor care Ii cer cunoasterea Adevarului numai pentru a-L urma, a intocmit toate lucrurile in asa fel, incat Natanael sa ajunga la Dansul pe drumul cel mai scurt. Caci nici o intam-plare in viata nu este intamplatoare.

Nu este intamplator nici faptul ca aceasta carte a ajuns acum in mainile tale, iubite cititor, si aceste cuvinte au ajuns la urechile tale.

Ca un prieten ti-a dat-o sau un strain ti-a vandut-o sau un frate ti-a spus. Principalul este ca ai ajuns sa o citesti. Acesta este scopul: sa te intalnesti astfel cu Hristos, acum si aici.

Nu este intamplator faptul ca pe neasteptate te-a chemat cineva sau ai ajuns singur intr-un loc unde ai auzit marturisin-du-se Evanghelia Domnului Iisus. i un...