Imi amintesc si nu pot uita clipele si bucuriile petrecute impreuna cu fratele Traian Dorz si impreuna cu fratii, in vremurile acelea tulburi. Din cate primejdii ne-a scapat bunatatea Scumpului nostru Iisus Hristos. Dar nu pot sa uit nici cruntele suferinte prin care a trecut fratele Traian, acest martir al Oastei Domnului, cand, mai mult []Imi amintesc si nu pot uita clipele si bucuriile petrecute impreuna cu fratele Traian Dorz si impreuna cu fratii, in vremurile acelea tulburi. Din cate primejdii ne-a scapat bunatatea Scumpului nostru Iisus Hristos. Dar nu pot sa uit nici cruntele suferinte prin care a trecut fratele Traian, acest martir al Oastei Domnului, cand, mai mult decat toate zabrelele si lanturile, il dureau tradarile tot mai multe si parasirile tot mai grele din partea fratilor lui.

Acolo, intre ziduri, si-i stia aproape pe frati si le ducea dorul dureros de adanc, purtandu-i in duioasele sale amintiri si rugaciuni. Acestea l-au ars atat de tare incat a scris despre Sibiu ca fiind orasul in care Oastea mai are numai un mormant. In poezia Sunt, mi se pare, cel din urma, fratele Traian scrie: O, duh al Oastei fericite, hai soarele sa ni-l luam / i lacrimile, si-amintirea, si tot ce-a fost si sa plecam; / i numa-n noaptea de Rusalii cu-o lacrima si-o floare-n vis / Sa-ntoarcem nevazuti, s-atingem mormantul sfant cum am promis .

Ce indemn puternic! Dar si cat adevar ne-a dat Dumnezeu fiecaruia dintre noi, prin omul acesta apostolul, martirul si cantaretul Golgotei Dumnezeu ne-a dat fiecaruia dintre noi o particica de vesnicie si aceasta se numeste timpul nostru, ca sa-l folosim spre slava Lui si implinirea planului Sau. Pentru aceasta ne-a randuit si locul, si timpul, si ocaziile in care noi sa implinim planurile Sale si sa aparam Cauza Sa. Timpul pe care-l avem este atat de scurt Libertatea pe care am avut-o nu...