Blandetea este starea nemiscata a sufletului, care ramane aceeasi, in necinstiri ca si in laude. Inceputul nemanierii este tacerea buzelor in vremea turburarii inimii. Mijlocul este tacerea gandurilor in vremea turburarii subtiri a sufletelor. Iar sfarsitul este seninatatea implantata in suflarea vanturilor necurate. Mania este izbucnirea urii ascunse, a tinerii de minte a raului. Mania []Blandetea este starea nemiscata a sufletului, care ramane aceeasi, in necinstiri ca si in laude.

Inceputul nemanierii este tacerea buzelor in vremea turburarii inimii. Mijlocul este tacerea gandurilor in vremea turburarii subtiri a sufletelor. Iar sfarsitul este seninatatea implantata in suflarea vanturilor necurate. Mania este izbucnirea urii ascunse, a tinerii de minte a raului.

Mania este pofta de a face rau celui ce ne-a suparat.

Daca definitia celei mai inalte blandeti este a ramane senin cu inima si plin de iubire fata de cel ce ne supara cand e de fata, definitia iutimii este a te lupta prin cuvinte si miscari cu cel ce te-a suparat si a te infuria asupra lui chiar cand esti singur.

Nimenea, socotesc, dintre cei ce judeca sanatos, nu va tagadui ca din ura si din tinerea de minte a raului se naste...