Harul care aduce mantuire pentru omenirea cazuta in pacat ne intereseaza atat de mult pentru ca si noi si fiecare om venit in lume suntem sub blestem, cata vreme nu venim cu pocainta, supunere si ascultare la Acela Unul Singur, care ne poate mantui din orice nelegiuire si urgie. Blestemat este pamantul din pricina omului []Harul care aduce mantuire pentru omenirea cazuta in pacat ne intereseaza atat de mult pentru ca si noi si fiecare om venit in lume suntem sub blestem, cata vreme nu venim cu pocainta, supunere si ascultare la Acela Unul Singur, care ne poate mantui din orice nelegiuire si urgie.

Blestemat este pamantul din pricina omului cazut (cf. Fac 3, 17). i pentru mangaierea lui Dumnezeu fagaduieste pe Mesia, Care va zdrobi capul sarpelui (cf, Fac 3, 15), cauza tuturor relelor in lume.

Prin proorocii Domnului care vorbeau de la Duhul Sfant, poporul Israel a luat cunostinta despre venirea lui Mesia Rascumparatorul. Totusi ei n-au inteles simplitatea in care avea sa vina. Ei s-au poticnit de smerenia si blandetea Lui si au cazut intr-o impietrire care serveste neamurilor spre intrare in odihna Lui. Pentru Israelul firesc, harul de care ne bucuram noi, neamurile, este...