Eu va intreb, fratii mei: noi, care avem datoria sa sprijinim mereu Lucrarea in rugaciune, cum stam noi cu datoria aceasta? Intaresc din nou ce am mai spus si aseara, ceea ce a spus si Sfantul Apostol Pavel: Rugati-va pentru mine, ca sa vestesc Cuvantul Domnului asa cum trebuie. Rugati-va pentru mine, ca mi s-a []Eu va intreb, fratii mei: noi, care avem datoria sa sprijinim mereu Lucrarea in rugaciune, cum stam noi cu datoria aceasta? Intaresc din nou ce am mai spus si aseara, ceea ce a spus si Sfantul Apostol Pavel: Rugati-va pentru mine, ca sa vestesc Cuvantul Domnului asa cum trebuie. Rugati-va pentru mine, ca mi s-a deschis o usa pentru Cuvant. Asa am pornit noi din copilaria noastra in Lucrarea lui Dumnezeu. Mergeam pe jos cate patruzeci, cincizeci, saizeci de kilometri in fiecare duminica, pentru adunare. Iar drumurile noastre erau presarate cu rugaciuni. Ne rugam mereu pentru fratii lucratori, pentru Lucrare, pentru ascultatorii Cuvantului lui Dumnezeu. i Dumnezeu a binecuvantat in mare masura Lucrarea Sa.

Deci va indemnam staruitor: staruiti mai mult in rugaciune. Ori de cate ori venim la adunare, cand cineva vorbeste, ceilalti sa-l sprijine pe brate de rugaciune. Daca Moise a avut nevoie de Aron si Hur sa-i sprijine bratele obosite, ca poporul lui Dumnezeu sa biruie, aceasta e o invatatura si pentru noi. Fratii trebuie sprijiniti in rugaciune. Sa ne tinem bratele sus, pentru ca Dumnezeu sa- i poata descoperi planurile Sale de mantuire pe care le are pentru noi, pentru fiecare in parte.

Domnul sa ne ajute sa implinim tot Cuvantul Lui. Amin.

Slavit sa fie Domnul!din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Valani 4 iulie 1976Strangeti faramiturile / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2010 vol. 1