Ostasii, dupa ce au rastignit pe Iisus, I-au luat hainele si le-au facut patru parti, cate o parte pentru fiecare ostas. I-au luat si camasa, care n-avea nici o cusatura, ci era dintr-o singura tesatura de sus pana jos. Condamnarea lui Iisus era cu confiscarea intregii Lui averi . Intreaga avere a lui Iisus era doar []Ostasii, dupa ce au rastignit pe Iisus, I-au luat hainele si le-au facut patru parti, cate o parte pentru fiecare ostas. I-au luat si camasa, care n-avea nici o cusatura, ci era dintr-o singura tesatura de sus pana jos. Condamnarea lui Iisus era cu confiscarea intregii Lui averi .

Intreaga avere a lui Iisus era doar hainele cu care era imbracat. Aceste haine deveneau acum proprietatea celor ce-L rastignisera. Era rasplata celor ce facusera slujba cea fioroasa a chinuirii Lui. Desigur, in cele patru parti erau si hainele celorlalti doi rastigniti.

Ce putine din acestea erau cele ce fusesera ale lui Iisus! Dar saraciei lacome a soldatilor, obisnuiti cu astfel de pomana, nu-i va fi pasat prea mult cine a fost acela ale carui haine le iau ei.

Cum se vor fi bucurat soldatii impartindu-le, fara sa le tremure mainile cu care le strangeau!O, voi care va bucurati sa puteti pune mana pe putinul avut al celui osandit pe nedrept si pe putinul sfant al celui condamnat pentru cele sfinte cutremurati-va de sacrilegiul acesta.

Orice avantaj de care profitati in vreun fel de pe urma unei nelegiuiri savarsite impotriva celui drept va osandeste si pe voi. De aceste lucruri n-ar trebui sa se poata atinge nimeni.

Sunt atat de sfinte!Camasa Lui n-avea nici o cusaturaCe maini sfinte, credincioase, rabdatoare si bune trebuie sa fi lucrat cu dragoste la impletitura acestei sfinte camasi!Poate ea a fost impletita de mainile sfinte ale Preacuratei Sale Mame. Din ochii ei vor fi picurat siroaie de lacrimi pe impletitura camasii ce trebuia s-o poarte Dulcele ei Fiu Unic si Sfant. O astfel de munca plina de rabdare, de pricepere si de iubire doar mainile sfinte de mama sunt in stare s-o faca.

Cu cate rugaciuni inlacrimate, cu cate iubitoare cantari, cu cate duioase amintiri, cu cate ingrijorari si temeri va fi fost impletita aceasta sfanta camasa pe care Fiul o purta cu drag si cu grija, amintindu-si de fiecare data de sfintele maini care I-o dadusera. El o purta di-rect pe inima Lui, cu o dragoste unica, cu care porti numai lucrurile daruite de cele mai dragi si mai scumpe maini. Dumnezeu sa va binecuvanteze, maini sfinte care lucrati, care impletiti, care coaseti pentru fiii lui Dumnezeu cum stiti mai frumos si mai iubitor. Pe voi, mame si sotii, si surori nepretuite. i voi veti purta odata un vesmant nebanuit de frumos, lucrat de mainile Recunoscatoare si de Dragostea Fericita a Aceluia si a acelora pentru care le-ati facut voi toate cele ce le-ati facut pentru El si pentru ai Lui (Mt. 25, 40).

Dar camasa lui Iisus, care n-avea nici o cusatura, ne aminteste si de Lucrarea Lui. De Biserica Lui. i de...