De ce plangi? (loan 20, 15). De ce sunteti tristi? (Luca 24, 17). De ce sunteti nelinistiti? (Luca 24, 38). Eu sunt viu, in vecii vecilor, zice Iisus. In randurile cari urmeaza, ma adresez acelora cari plang. Sunt atatia! Fac parte din toate paturile sociale; unii sunt bogati, altii saraci, dar lacrimile tuturor sunt uneori []De ce plangi? (loan 20, 15). De ce sunteti tristi? (Luca 24, 17). De ce sunteti nelinistiti? (Luca 24, 38). Eu sunt viu, in vecii vecilor, zice Iisus.

In randurile cari urmeaza, ma adresez acelora cari plang. Sunt atatia!Fac parte din toate paturile sociale; unii sunt bogati, altii saraci, dar lacrimile tuturor sunt uneori asa de amare! De obicei, aceia cari plang, pun lui Dumnezeu o multime de intrebari pline de amaraciune.

Fratele meu, sora mea, inteleg intrebarile tale; le-am avut si eu; inteleg lacrimile tale, le-am varsat si eu, uneori cu multa amaraciune. Ingaduie-mi insa sa ma strecor, cu blandete, aproape de tine, ca sa plang impreuna cu tine; apoi fara multa vorbarie, sa-ti arat pe acela care m-a mangaiat, si inca pe multi altii ca mine, pe stapanul si Mantuitorul tau. Ingaduie-mi sa-ti arat in Hristos pe acela, care a biruit moartea si a scos la iveala viata si nemurirea iesind biruitor din mormant. Fiecare Dumineca a unei saptamani de munca si oboseala, trebuie sa-ti aduca aminte ca Mantuitorul lumii a spulberat moartea si vrea ca sa te straduiesti tu si toti ai tai spre inaltimile unei vieti mai inalte in Hristos.

De ce plangi? ne intreaba Mantuitorul, dupa cum odinioara...