Oare trebuie sa vi-l descriu, domnule general? Nici realitatea, nici visele, nici imaginatia oamenilor cinstiti si rationali nu pot nici macar sa prezinte imaginea cumplita a razboiului care va veni, spre care neamul omenesc inainteaza spre a-l intalni.. De asemenea, e foarte greu, domnule general, sa descrie cineva cu limba omeneasca acea noapte furtunoasa si []Oare trebuie sa vi-l descriu, domnule general? Nici realitatea, nici visele, nici imaginatia oamenilor cinstiti si rationali nu pot nici macar sa prezinte imaginea cumplita a razboiului care va veni, spre care neamul omenesc inainteaza spre a-l intalni..

De asemenea, e foarte greu, domnule general, sa descrie cineva cu limba omeneasca acea noapte furtunoasa si intunecata, plina de faradelegi si de crime, de groaza si de haos, in care Europa si America, fiind in flacari, vor trage dupa ele lumea intreaga.

Din toate acestea sunt clare urmatoarele:a) ca lumea civilizata va pune in slujba razboiului care va sa vina toata puterea mintii sale, toata energia sa, toata bogatia si toate resursele sale;b) ca groaza anihilarii din pricina razboiului ce va veni, va depasi groaza tuturor razboaielor anterioare;c) ca razboiul viitor se va deosebi de altele prin lipsa sensului, precum si a milei si a eroismului.

Care sunt cauzele razboiului?Domnule general, ma intrebati care vor fi cauzele viitorului razboi?Ma intrebati, intr-adevar, despre cauzele reale ale acestui razboi sau despre evenimentul care va deveni motiv sau pricina pentru a incepe razboiul? Acestea sunt doua lucruri cu totul diferite. Cauzele putem sa le constatam de acum, in vreme ce evenimentul putem sa il presupunemDomnule general, primul sange omenesc, care in mod criminal a fost varsat pe pamant, a fost sangele fratelui. Acesta este simbolic pentru toate crimele omului savarsite asupra omului, pana la sfarsitul istoriei. i ultimul sange care va fi varsat, domnule general, pe pamant va fi din nou sangele fratelui. Pentru ca al cui altcuiva ar putea sa fie? i astfel, generale, acest prim pincipiu sau inceput al tuturor razboaielor viitoare, din perspectiva Sfintei Scripturi a lui Dumnezeu, se citeste dupa cum urmeaza:a) exista o lege tacita a pacatului;b) razboiul omului impotriva semenului sau este rezultatul razboiului omului impotriva lui Dumnezeu;c) razboiul parintilor impotriva lui Dumnezeu il extind si il duc mai departe copiii lor, prin razboiul unuia impotriva celuilalt;d) mila Creatorului micsoreaza puterea legii pacatului si astfel devine posibila continuarea neamului omenesc pe pamant.

Cand un popor se indeparteaza de Dumnezeu Unul Cel Viu, atunci in esenta el moare, entitatea lui se margineste la aceasta lume, ca o umbra, ca un stejar putrezit din radacina, chiar daca inca nu s-a prabusit la pamanta) niciun popor nu poate sa pacatuiasca impotriva Legii lui Dumnezeu si sa traiasca inpace;b) pacatul constituie un factor provocator al razboiului; oricat de mult un popor pacatos s-ar dovedi a fi iubitor de pace, razboiul va veni asupra lui;c) pentru ca Dumnezeu sa pedepseasca un popot care il refuza, il respinge si lupta impotriva Lui, foloseste uneori popoare de la mare distantaInrobire meritata Regula este clara, ca o operatie matematica, si este urmatoarea: un popor care este inrobit in razboi, merita inrobirea din cauza vietii destrabalate pe care a dus-o in perioada de pace de dinainteIn toate aceste situatii, trei lucruri sunt mai clare decat soarele, adica motivul sau cauza, urmarea sau consecinta si legatura...