Pana cand nu te-ai nascut intr-o familie, cum sa fii mostenitorul acestei familii? Pana n-ai intrat intr-o casa, cum sa lucrezi in ea? Pana n-ai imbracat uniforma, cum sa spui ca esti ostas? Nasterea din nou este actul prin care reintri in familia lui Hristos. Usa prin care reintri in Casa lui Dumnezeu. Mijlocul prin []Pana cand nu te-ai nascut intr-o familie, cum sa fii mostenitorul acestei familii?Pana n-ai intrat intr-o casa, cum sa lucrezi in ea?Pana n-ai imbracat uniforma, cum sa spui ca esti ostas?Nasterea din nou este actul prin care reintri in familia lui Hristos.

Usa prin care reintri in Casa lui Dumnezeu.

Mijlocul prin care primesti dreptul de a lucra in via Sa.

S-a vorbit atat de mult despre nasterea din nou, dar este inca nevoie sa se vorbeasca si mai mult. Caci, desi ea este o conditie pe care Insusi Mantuitorul nostru a pus-o, spunand ca fara ea este cu neputinta sa vada cineva Imparatia lui Dumnezeu (In 3, 3)sau sa intre in ea (In 3, 5) si cu atat mai putin sa lucreze in mijlocul ei ,totusi sunt din ce in ce mai multi aceia care, in loc sa intre prin aceasta usa in staulul Domnului, sar prin alta parte. Prin alte mijloace. Prin alte apucaturi (In 10, 1).

Numai prin usa nasterii din nou, numai prin usa pocaintei si a convertirii au intrat in imparatia Evangheliei lui Hristos toti alesii Sai sfinti, de la inceput si pana la sfarsit.

Numai prin baia nasterii din nou s-au primenit toti cei care s-au botezat cu botezul lui Hristossi care au luat crucea lui Hristos si au mers dupa El,si care au putut bea paharul lui Hristos, si au putut purta jugul Sau,si care s-au imbracat in Hristos si au devenit impreuna-lucratori cu Dum-nezeu (I Cor 3, 9).

Lucrarea Domnului este cladirea lui Dumnezeu, ogorul Sau, Trupul lui Hristos, turma Sa, mostenirea Lui (I Cor 3, 9; Ef 2, 20; Col 2, 7; Evr 3, 3-4; I Ptr 2, 5; 5, 2)pe care El o vegheaza ca pe lumina ochilor Lui,pe care o ingrijeste cu nespusa iubire (Ps 23),pe care El o apara cu putere si cu grija (Ps 121, 4-8)si pe care o tine in mainile Lui (Is 53, 10).

Toata aceasta lucrare este in primul rand duhovniceasca (I Cor 2, 10-16),are lupte duhovnicesti,are vrajmasi duhovnicesti,are ispite duhovnicesti (Ef 6, 12),are daruri duhovnicesti (I Cor 12, 1-11),are mostenitori duhovnicesti (In 1, 12-13; Evr 2, 7-8)si are arme duhovnicesti (II Cor 10, 4; Ef 6, 13; II Tes 5, 8).

Iata dar cat de insemnat lucru este ca acela care intra in...