Bine ca trecu si paharul acesta. Avem noi Romanii multe nacazuri speciale pe cari ar trebui sa le punem in rugaciunile noastre de seara si dimineata. Intre aceste ar trebui sa fie negresit si cuvintele: fereste-ne Doamne de grindina, de foc, de musca rea, de boale, de potopuri si de alegeri []Bine ca trecu si paharul acesta.

Avem noi Romanii multe nacazuri speciale pe cari ar trebui sa le punem in rugaciunile noastre de seara si dimineata. Intre aceste ar trebui sa fie negresit si cuvintele: fereste-ne Doamne de grindina, de foc, de musca rea, de boale, de potopuri si de alegeriSa mai staruim asupra relelor ce le fac alegerile, cred ca e de prisos. Fiecare alegere lasa in popor rane sufletesti cari ani de zile abia se pot vindeca. Poporul nostru este ca o mare linistita. Alegerile vin ca o furtuna ce cauta parca cu puterea sa faca valuri si furtuna in marea cea linistita a poporului nostru. Norocul nostru cel mare este ca marea poporului nu se tulbura in adancimea ei; plescaiturile politice nu pot tulbura adancimile sufletesti ale poporului nostru. Poporul a ramas nepasator si rece in fata tuturor agitatiilor electorale. ara si poporul parea ca si cand ar zice: nu de hartueli politice si de alegeri avem lipsa, ci de munca, de isprav , de indreptarea cat mai in graba a multelor stari rele ce sunt prin tara.

Cu astfel de gandiri s a apropiat poporul de urna voturilor. Dupa atatea hartueli politice, tara si poporul asteapta isprava de munca. Votul universal n ajunge nimic daca la carma tarii nu este si nu sunt pe cari li asteapta tara. Ne-am cam saturat si noi de atata politica si de atata tambalau in parlament. Vrem cat mai putine alegeri si cat mai multa isprava; cat mai putina galagie in parlament si cat mai multe orandueli bune si cuminti prin tara.din foaia Lumina Satelor, anul 1926, nr. 23