Evrei 4, 14-16; 5, 1-6 Doamne Iisuse Hristoase, Cel Uns de Dumnezeu ca Imparat, Proroc si Arhiereu Vesnic, Te rugam coboara din Sfanta Sfintelor din Cer si unge sufletele noastre cu Mirul pocaintei, mintea noastra cu Mirul smereniei, inima noastra cu Mirul Iubirii, si izbaveste-ne de toata lucrarea diavoleasca ce s-a pornit asupra noastra, ca, []Evrei 4, 14-16; 5, 1-6 Doamne Iisuse Hristoase, Cel Uns de Dumnezeu ca Imparat, Proroc si Arhiereu Vesnic, Te rugam coboara din Sfanta Sfintelor din Cer si unge sufletele noastre cu Mirul pocaintei, mintea noastra cu Mirul smereniei, inima noastra cu Mirul Iubirii, si izbaveste-ne de toata lucrarea diavoleasca ce s-a pornit asupra noastra, ca, izbaviti si mantuiti prin Mila Ta cea mare, sa Te slavim cu Ingerii in Ceruri: Aliluia! (Acatistul Domnului Iisus Hristos, Arhierul Vesnic)Domnului Iisus Hristos, este Arhiereul cel mai Inalt, caci nu prin sange de tapi si de vitei, ci prin Insusi Sangele Sau a intrat o data pentru totdeauna in Sfanta Sfintelor si a dobandit o vesnica rascumparare pentru sufletele noastre.

A strabatut cerurile, si aceasta n-a facut-o pentru El, avand nevoie de slava oamenilor, ci a facut-o pentru folosul nostru, in al carui chip S-a si intrupat. Caci noua ne-a spus: Merg sa va gatesc voua loc! (Ioan 14, 2-3). Haina care ne da dreptul sa intram in Imparatia Sa este cea pe care o primim in Taina Sfantului Botez dupa cuvintele: Da-mi mie haina luminoasa, Cel ce Te imbraci cu lumina ca si cu o haina, mult-Milostive Hristoase, Dumnezeul nostru! Dar haina aceasta trebuie pastrataSa fim sinceri cu noi insine si sa reflectam la starea cea launtrica a sufletului nostru. Veghem mereu sa ne pastram curatia? Cautam sa ne curatim? Mai suntem noi curati? Ia ganditi-va la un copilas pe care il imbracam cu o camasa alba si il lasam cu ea, pe el, o zi intreaga. Cum va fi, seara, camasa lui? Cu siguranta se va fi murdarit. Asa facem si noi, in fiecare zi, in umblarea noastra.

Cuvintele Apostolul Pavel vin sa ne intareasca si sa nu ne lase sa cadem prada descurajarii. Ne spune el atat de clar: Sa ne apropiem deci cu incredere de tronul harului ca sa luam mila . Ce bucurie aduce acest indemn pentru fiecare fiu risipitor, pentru fiecare fiu cazut! Pentru...