Cand o intamplare, un cuvant, o atitudine sau reactie a cuiva te ranesc, simti cum se prabuseste o liniste si un echilibru din tine si se rasfrange cu sentimente respingatoare pentru cei care te-au dezamagit. Dar, cand privesti la Hristos, cum ni-L pastreaza viu Sfintele Evanghelii, suntem invatati sa respingem uratul si nefirescul, dar sa []Cand o intamplare, un cuvant, o atitudine sau reactie a cuiva te ranesc, simti cum se prabuseste o liniste si un echilibru din tine si se rasfrange cu sentimente respingatoare pentru cei care te-au dezamagit. Dar, cand privesti la Hristos, cum ni-L pastreaza viu Sfintele Evanghelii, suntem invatati sa respingem uratul si nefirescul, dar sa nu-l lasam din bratele iubirii pe semenul nostru.

Cati parinti nu si-au dezamagit fiii, cati copii nu si-au dezamagit parintii, cati soti nu si-au dezamagit sotiile sau cati prieteni la randul lor alti prieteni; dar cand te uiti in intelepciunea batranilor sihastri, a parintilor duhovnicesti, a sfintilor Bisericii, intelegi ca natura omului e coruptibila si de aceea a venit Hristos, pentru a ne darui harul Sau, darul Duhului Sfant, pentru a reusi sa biruim neputinta firii umane. i atunci cand oamenii se descopera altfel decat ii stiai, sa stii ca Hristos ne stie fii ai luminii, ai Invierii, chemati la Imparatia Sa cea vesnica si, fara sa ne judece, asteapta ca fiecare sa faca totul pentru a se indrepta din nou la starea de la inceput.

Daca un fiu nu-si mai recunoaste tatal, daca un sot nu-si mai recunoaste sotia sau un prieten, prietenul de langa el, Hristos poate umple...