5. Ce Dragoste Nemarginita trebuie sa fi fost Aceea din care a iesit ideea,din care a iesit Cuvantul,din care a iesit Lumina,din care a iesit Frumusetea si armonia atator Vieti care alcatuiesc Viata. 6. Din Dragoste sa nascut ideea izvorul cantarii.

Din Cantare sa nascut Cuvantul izvorul Luminii.

Din Lumina sa nascut []5. Ce Dragoste Nemarginita trebuie sa fi fost Aceea din care a iesit ideea,din care a iesit Cuvantul,din care a iesit Lumina,din care a iesit Frumusetea si armonia atator Vieti care alcatuiesc Viata.6. Din Dragoste sa nascut ideea izvorul cantarii.

Din Cantare sa nascut Cuvantul izvorul Luminii.

Din Lumina sa nascut Frumusetea izvorul Vietii.7. Totul a fost facut numai pentru ca noi sa capatam aceasta constiinta fericita de noi insine,spre a putea participa fericiti la fericirea Creatoruluisi la a Creatiunii Sale.8. Dragostea care era Dumnezeu nu putea fi fericita singura. Ea a creat atunci dragostea noastra, spre a Se ferici pe Sine prin fericirea noastra.

Asa sa nascut Cantarea Eterna.9. Cand, dupa o iarna friguroasa si indelungata, apare prima zi de primavara ce cantec de lumina into-neaza primele raze stralucite ale unui soare cald peste campia care invie,peste padurile care se trezesc, peste izvoarele care se bucura Asa este Dragostea lui Dumnezeu venind in viata noastra.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006