Primele nume din titlu ne aduc aminte de un binecunoscut episod din Evanghelii, episod care, din nefericire, s-a repetat permanent in istorie: inlocuirea lui Hristos Dumnezeu cu oricine si orice, chiar si cu un talhar, numai sa nu mai domneasca El peste noi Acest lucru a fost chiar si profetit si constituie o mai veche []Primele nume din titlu ne aduc aminte de un binecunoscut episod din Evanghelii, episod care, din nefericire, s-a repetat permanent in istorie: inlocuirea lui Hristos Dumnezeu cu oricine si orice, chiar si cu un talhar, numai sa nu mai domneasca El peste noiAcest lucru a fost chiar si profetit si constituie o mai veche plangere a lui Dumnezeu (Ier. 2, 13) in care Dumnezeu nu pe Sine Se plange, ci pe noi, pe aceia dintre noi care iubesc prostia si nu vor sa se intelepteasca, intrebandu-ne: ce nelegiuire ati gasit voi in Mine, de v-ati departat de Mine si mergeti dupa nimicuri? (Ier. 2, 5).

Dupa aceasta scurta incadrare biblica, pot trece direct la continutul propriu-zis al temei abordate. Am lucrat la un post de televiziune din Sibiu R.

T.

S. , unde m-am straduit sa-L aduc pe Hristos oamenilor, pe aceasta cale, printr-o emisiune intitulata sugestiv: Lumina credintei, ce aparea saptamanal, avand o durata de patruzeci de minute. Ca orice post de televiziune local, care nu este finantat de stat, R.

T.

S-ul trebuie sa tina seama de doleantele celor carora se adreseaza si, in acest sens, solicita efectuarea unei anchete in randul telespectatorilor ei. Astfel, se constata ca emisiunea cu cea mai scazuta audienta este cea religioasa pe care oamenii de altfel nici nu o mai doresc, gusturile lor facandu-i sa ceara cu totul alt gen de emisiuni: filme, videoclipuri etc.

N-a trecut insa mult timp pana sa-mi dau seama de unde aceasta lipsa, aproape totala, de interes fata de Dumnezeu si de emisiunile religioase: inceperea campionatului mondial de fotbal i-a facut pe oameni sa strige: nu-L vrem ca Rege pe Hristos, ci vrem sportul-rege. i astfel Hristos a fost dat rastignirii, cine stie pentru a cata oara, in favoarea noului talhar, Barabas fotbalul , care fura mintile si timpul oamenilor, promitandu-le sperante desarte, pana intr-acolo, incat ii auzi pe unii spunand ca fotbalul va salva Romania deci nu Hristos.

Sa nu uitam ca plangerea pe care Dumnezeu o face in Ieremia 2, 13 este adresata poporului Sau, Noului Israel, Bisericii si credinciosilor de astazi, caci sunt atatia care si-au facut din acest sport un adevarat idol. Astfel, multi crestini au ajuns sa se bata si chiar sa se ucida, din aceasta pricina, fac pariuri etc., iar daca arunci o privire in casele...