Pe cand eram, in ziua de 12 septembrie 1937, l-am cunoscut, l-am vazut si l-am ascultat pe scumpul nostru Parinte Iosif. Am remarcat si-am pastrat in inima toate cuvintele pe care le-a spus atunci si le voi spune mereu, de cate ori voi avea ocazia. Nici aceasta ocazie n-as vrea sa treaca fara sa spun []Pe cand eram, in ziua de 12 septembrie 1937, l-am cunoscut, l-am vazut si l-am ascultat pe scumpul nostru Parinte Iosif. Am remarcat si-am pastrat in inima toate cuvintele pe care le-a spus atunci si le voi spune mereu, de cate ori voi avea ocazia. Nici aceasta ocazie n-as vrea sa treaca fara sa spun cele ce le-a spus scumpul nostru Parinte Iosif atunci. S-a sculat de pe scaun si a luat cuvantul. Intre altele, a spus asa: Fratilor, Duhul Sfant a facut Lucrarea Oastei in Biserica. Ea a crescut in Biserica si traieste in Biserica.

Daca va iesi din Biserica va fi orice altceva numai Oastea Domnului nu. Dupa o mica pauza a adaugat: Mai curand sau mai tarziu vor fi doua sau mai multe feluri de osti. Oastea cea adevarata va fi aceea care va pastra pana la sfarsit ce i-a daruit Duhul Sfant cand a facut-o in Biserica.. Uitati-va, fratilor, mi s-a luat haina si numele de preot; am ramas intre voi ca un simplu mirean, dar eu n-am iesit din Biserica si nu voi iesi niciodata din Biserica.

Mi-aduc aminte de un sectar din muntii Apuseni, care mi-a strigat in fata: Biserica ta este o mama stearpa care nu mai naste fii . Acest cuvant m-a urmarit si m-a ars la inima, ca poate avea dreptate. M-am straduit ani de zile ca sa dovedesc ca Biserica noastra nu e o mama stearpa, ci ea naste fii duhovnicesti. M-am straduit si m-am facut dator in fata lui Dumnezeu ca sa nasc suflete pentru Dumnezeu. Sf. Ap. Pavel a scris: Copilasii mei, pentru care simt durerile nasterii, pana ce va lua Hristos chip in voi . Iata aceasta este menirea preotului ca sa simta durerile nasterii, pentru ca Hristos sa ia chip in credinciosii pe care-i pastoreste. Altfel, daca nu se sileste sa faca lucrul acesta, Biserica lui este o mama stearpa si va avea numai inselatori, numai mincinosi, numai ucigasi si numai fel de fel de oameni, dar nu copii ai lui Dumnezeu.

Iata, iubitilor, ce mare raspundere apasa pe umerii preotului, asa cum spunea Parintele Iosif:In aceasta raspundere mi-am topit viata, sanatatea si puterea si am vrut sa le-o...