Ma uit cu groaza peste tinerele mladite ale neamului nostru romanesc, care cresc rau, traind in desfrau si-n pacate de tot felul, mergand spre pierzarea vesnica. Cresterea rea a copiilor si lasarea lor dupa blestematele mode ale acestei lumi ii imping cu pasi grabiti spre moartea trupeasca si sufleteasca. Mi-aduc aminte o intamplare, pe care []Ma uit cu groaza peste tinerele mladite ale neamului nostru romanesc, care cresc rau, traind in desfrau si-n pacate de tot felul, mergand spre pierzarea vesnica.

Cresterea rea a copiilor si lasarea lor dupa blestematele mode ale acestei lumi ii imping cu pasi grabiti spre moartea trupeasca si sufleteasca.

Mi-aduc aminte o intamplare, pe care am citit-o intr-o gazeta, despre o tanara fata care si-a pierdut viata in streangul modelor lumesti. Vazand ea pe alte fete si femei, care lepadasera portul romanesc si se imbracasera dupa moda lumii occidentale, a inceput sa insiste zi si noapte la parinti, determinandu-i sa-i cumpere si ei rochii la moda cum aveau celelalte fete, ca sa fie si ea in rand cu ele. Moda lumii o molipsise pe biata fata asa de grozav, incat nu mai putea suferi pe ea hainele simple si modeste, ce se purtau in portul nostru romanesc.

Astfel, plangand, se tanguia mereu la parintii ei ca ea este injosita si...