Mi-e teama ca nu prea va placea ceea ce voi incerca sa scriu aici. i poate ca va displacea tocmai pentru ca traim vremea in care se cauta doar acele adevaruri ce gadila urechea si firea cea veche, chiar si a unora dintre cei sau cele care se cred ca au intors demult spatele pacatului []Mi-e teama ca nu prea va placea ceea ce voi incerca sa scriu aici. i poate ca va displacea tocmai pentru ca traim vremea in care se cauta doar acele adevaruri ce gadila urechea si firea cea veche, chiar si a unora dintre cei sau cele care se cred ca au intors demult spatele pacatului si au apucat pe calea mantuirii. i s-ar mai putea ca unele dintre surioarelor mele sa ma creada complet depasita, tocmai pentru ca inca mai abordez un astfel de subiect astazi, cand parca nu mai conteaza cum te prezinti in afara, si ca doar inima conteaza.

Despre ce este vorba insa? Despre semnele ce trebuie sa se vada indata la cei sau la cele care au pasit, intr-adevar, pe calea Domnului.

Ceea ce este dureros, printre altele, la noi, romanii, e ca avem foarte dezvoltat acel spirit de turma, si anume de a incepe sa facem imediat ce vedem ca fac altii. Dar nu in cele bune! Nicidecum! Ci in cele releAcum ne-am pus pe inima sa aratam, in randurile de fata, felul dracesc in care a patruns intre noi ispita modei lumesti. Ea nu este de azi, de ieri, ci de cand lumea. Ceea ce pare azi nou e deja lepadat de altii, de multa vreme. Dar roata se invarte intr-un vartej nebun si aduce iarasi din fundul iadului ceea ce mai fusese odinioara, care azi doar pare nou, deoarece generatiile sunt altele si pot fi momite fara prea mare bataie de cap de stapanitorul acestui veac.

Apare, spre pilda, moda mini Mai cu greu, mai cu sfiala, trebuie sa rupa cineva tacerea si sa deschida drumul acestei desantate dezbracaminti. i, fara prea mare graba, incep sa apara, ici-colo, astfel de imitatii, care apoi se inmultesc, pana ce se iveste, mai nou, altcevaSa zicem, moda maxi, opusa primei, care nu e mai putin desucheata, mai ales cand, de sus si pana jos, are foarte bine potrivita o descusatura ca, la fiecare pas, sa se iteasca discret parti din goliciunea trupului, spre a fi adulmecate de toti usuraticii, care au ochi doar pentru asa cevaApoi toate celelalte obiecte de vestimentatie, mai ales cea feminina, parca sunt anume facute, incat mai mult sa dezveleasca, decat sa acopere partile fara nici o cinste ale trupurilorVeti zice, poate, ca remarca aceasta se potriveste doar celor care n-au nici in clin, nici in maneca azi cu credinta in Dumnezeu. Dar de unde? De cate ori te vezi obligat de simtul pudorii ca, in chiar Casa lui Dumnezeu, sa trebuiasca sa intorci capul in alta parte!...