Hristos cel rastignit sa fie puterea ta; in El ai totul. Sufera cu El si odihneste-te in El. Fara El nu primi nici suferinta, nici odihna. Trebuie sa te lepezi de tine, sa nu mai traiesti tu, sa nu mai ai legaturi omenesti, ci numai El sa fie in tine si tu in El. Ce []Hristos cel rastignit sa fie puterea ta; in El ai totul. Sufera cu El si odihneste-te in El. Fara El nu primi nici suferinta, nici odihna. Trebuie sa te lepezi de tine, sa nu mai traiesti tu, sa nu mai ai legaturi omenesti, ci numai El sa fie in tine si tu in El.

Ce putere are acela care sufera pentru Hristos!Cu cat sunt mai grele aceste suferinte, mai istovitoare, cu atat cel care le rabda pentru Hristos e mai fericit.

Chemare pentru cei tineri. Daca vrei sa fii binecuvantat iubite tinere, intra de curand in slujba Domnului. Incepe din tinerete sa lucrezi pentru El. Lucrul facut tarziu nu poate fi pus alaturi de cel facut in ceasurile de dimineata. i tu ai lasat sa treaca atatia ani, fara sa faci ceva! Nimic n-ai adunat! Nici o roada n-ai adus! Trecut-au anii si tu tot nemantuit!Nu mai pierde vremea! Nu mai sta in nepasare si in nelucrare! Nu mai intarzia nici un ceas. Vino degraba la Iisus. Mergi la Mantuitorul rastignit, preda-te Lui si slujeste-L. Face sa-I slujesti Lui! Iata-L cum sta cu coroana de spini pe cap, suferind chinurile crucii pentru tine. Smulge-te din lantul nepasarii si al pacatului, vino la El, da-I Lui zilele pe care le mai ai de trait de aici inainte si roaga-L sa te ierte, ca de atata vreme ai trait fara sa-L iubesti si fara sa-I slujesti.

Dar, ar putea sa spuna cineva: A sluji lui Dumnezeu este greu si anevoios, o truda mare. Dar nu este asa! Lucrarea pe care o cere Domnul de la noi este foarte potrivita pentru noi. El nu ne trimite unde nu putem merge si nu ne incarca cu poveri pe care nu le putem duce. Nu! Ci El vrea sa ne duca la cunostinta ca suntem pacatosi, pentru ca sa venim la El; vrea sa ne dam seama bine de lucrul acesta: ca este bucuria noastra,...