S-a intamplat in 22 august 2000: A incetat din viata, la Brasov, Augustin Gustav Tataru (n.1910), economist roman. Profesor universitar cu o bogata si indelungata activitate didactica, cercetator de prestigiu in domeniul economic, el a fost o personalitate a vietii culturale si stiintifice din Cluj, Brasov si, mai ales, din Iasi. A functionat la Facultatea []The post S-a intamplat in 22 august 2000 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 22 august 2000 was first posted on august 22, 2020 at 4:58 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 22 august 2000: A incetat din viata, la Brasov, Augustin Gustav Tataru (n.1910), economist roman. Profesor universitar cu o bogata si indelungata activitate didactica, cercetator de prestigiu in domeniul economic, el a fost o personalitate a vietii culturale si stiintifice din Cluj, Brasov si, mai ales, din Iasi. A functionat la Facultatea de tiinte Economice din cadrul Universitatii Al. I. Cuza , din 1965 si pana in 1977. Este autorul a numeroase studii, carti, cursuri. S-a ocupat de istoria gandirii economice si financiare, de studiul unor laturi ale relatiilor economice internationale si altele.

Augustin-Gustav Tataru nascut pe 4 iunie 1910, Comuna Topa Mica, judetul Cluj economist, profesor universitar la Facultatea de tiinte Economice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (1965 1977).

Cursurile scolii primare urmate in comuna Topa Mica, liceul in Cluj si coala Comerciala Superioara din Satu Mare. Licentiat al Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Cluj (1930 1934). In anul 1937 a sustinut teza de doctorat cu tema Colaborarea economica a tarilor din bazinul dunarean cu mentiunea Magna cum laude sub conducerea prof.dr. Victor Jinga la Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Cluj.

Din anul 1939 asistent la Catedra de Economie Politica la Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale din...