S-a intamplat in 24 august 1947:S-a nascut scriitorul brazilian Paulo Coelho. Inainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. In 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viata si cariera literara. Desi profund []The post S-a intamplat in 24 august 1947 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 24 august 1947 was first posted on august 24, 2020 at 2:57 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 24 august 1947:S-a nascut scriitorul brazilian Paulo Coelho. Inainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. In 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viata si cariera literara. Desi profund atasat de Brazilia natala (isi scrie operele la calculator, in fata oceanului, in vila de la Copacabana), cartile sale dezvolta drame universale, valabile oriunde si pentru oricine, ceea ce explica primirea entuziasta de care se bucura pe toate meridianele. Cartile lui Paulo Coelho, editate in 150 de tari si traduse in peste 50 de limbi, s-au vandut in zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO in cadrul prograrnului Convergente spirituale si dialoguri interculturale, co-director al Centrului Shimon Peres pentru pace.

Distins cu numeroase si importante premii, medalii si ordine, printre care cel de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare din Franta (martie 2000). Este fondator al Institutului Paulo Coelho, care acorda ajutoare indeosebi copiilor si batranilor din paturile defavorizate ale societatii braziliene.

Opere.principale: Pelerin la Compostela (1987); Alchimistul (1988); Brida (1990); Walkiriile (1992); La raul Piedra am sezut si-am plans(1994); Al cincilea munte (1996); Manualul...