Nimic nu este intamplator in aceasta viata. Nimic din ce se intampla ori din ce ni se intampla nu este intamplare. Totul are un scop si nimic nu se petrece fara o cauza. Nici un fir de par nu piere si nici un ac de brad nu paraseste o ramura fara stirea lui Dumnezeu. Pentru []Nimic nu este intamplator in aceasta viata. Nimic din ce se intampla ori din ce ni se intampla nu este intamplare. Totul are un scop si nimic nu se petrece fara o cauza. Nici un fir de par nu piere si nici un ac de brad nu paraseste o ramura fara stirea lui Dumnezeu.

Pentru cel care nu crede si nu se increde in Dumnezeu exista intamplare, mister, soarta, destin ori neprevazut sau chiar surpriza Insa pentru cel ce s-a intalnit cu Dumnezeu, cu Fiul Sau, Mantuitorul Iisus Hristos precum Sfantul Apostol Pavel pe drumul Damascului s-a indepartat zidul despartitor ce impiedica lumina, inchidea orizontul, incatusa mintea. Pentru un astfel de om exista numai o luminoasa si cutremurator de clara inlantuire logica si inteleapta de urmari si rasplatiri normale ale faptelor si cailor vazute ori nevazute, pentru noi dar vazute si stiute in totul, pentru El (Traian Dorz Zile si adevaruri istorice).

Fiecare gand, ori cuvant, ori fapta rea sau buna vor avea o urmare nefericita sau o binecuvantare divina. Numai in felul acesta vom intelege evenimentele istorice petrecute cu Neamul nostru si cu Biserica noastra. Dupa secole de suferinte si nedreptati, Dumnezeu a daruit acestui Neam atat independenta cat si unitate nationala. Oricat de cumplita e jertfa celor de demult, ea este cauza. Efectul este rasplata. Iar rasplatirea e pe masura pretului platit. Dumnezeu nu ramane dator.

Fiecare om are o vreme, un timp, o zi a cercetarii sale, a intalnirii cu Dumnezeu. i nu e intamplare.

Oricat de greu de inteles, de acceptat ori de suportat ar fi pentru om o anume cauza, oricat de dureroase pierderi, despartiri, renuntari ar veni in viata sa, acestea au un scop. Caci pentru un lucru mic se cere putina jertfa, insa pentru o Lucrare insemnata jertfa e pe masura.

Greu de inteles a fost ceea ce s-a petrecut in viata Parintelui Iosif Trifa. Pentru cei de atunci. i pentru multi in aceste zile. Cand, in toamna anului 1921, Parintele Iosif Trifa se indrepta spre...