La nunta noastra, Mire Sfant,va fi o bucuriecum nu s-a pomenit cuvantnici sus in Cer, nici pe pamant,cum din vecii n-a fost nicicandsi nici n-o sa mai fie. Va clocoti in izbucniride slava Vesnicia,marete, necuprinse firi,adanci si tainice zidiri,in haru-acelei Fericiri,striga-si-vor bucuria. Din drumul ei spre Nesfarsit,Intreaga-Alcatuireo clipa-atunci s-o fi opritsi lumi ce nu s-au []La nunta noastra, Mire Sfant,va fi o bucuriecum nu s-a pomenit cuvantnici sus in Cer, nici pe pamant,cum din vecii n-a fost nicicandsi nici n-o sa mai fie.

Va clocoti in izbucniride slava Vesnicia,marete, necuprinse firi,adanci si tainice zidiri,in haru-acelei Fericiri,striga-si-vor bucuria.

Din drumul ei spre Nesfarsit,Intreaga-Alcatuireo clipa-atunci s-o fi opritsi lumi ce nu s-au mai zarit,in haru-acela fericit,s-o-mbratisa-n iubire.

Din inaltimi si din genuni,o Mana Preafrumoasa,din mii de raze si minuni,din sori, din stele si din luni,topi-va salbe si cununi, podoabe de mireasa.

Cand sfintii Tai, cu mii de mii, i-or auzi chemarea,din munti, din ape, din pustii,in alb vesmant de stele vii,pe-a Cerului de-argint campiiisi vor opri ninsoarea. i miile de mii de sori,de ingeri si de razedin haru-acelei Sarbatorivor pune-a Cerului Comoripe frunti de sfinti biruitori, cununa de topaze. i va urma, Iisus Iubit,nespusa stralucirea Nuntii fara de sfarsitunui norod preafericitcu cel mai Scump si mai DoritMantuitor si Mire!TRAIAN DORZ din Cantarea Cantarilor mele , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014