S-a intamplat in 24 septembrie-1501: S-a nascut Girolamo Cardano, medic, matematician si cercetator italian. Girolamo Cardano (n.

Pavia d. 21 septembrie 1576, Roma) a fost un matematician, filozof si medic italian din perioada Renasterii. A fost un savant renumit, un adevarat spirit universal.

Cardano a adus contributii deosebite la dezvoltarea algebrei, elaborand procedeul de rezolvare []The post S-a intamplat in 24 septembrie-1501 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 24 septembrie-1501 was first posted on septembrie 24, 2020 at 12:16 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 24 septembrie-1501: S-a nascut Girolamo Cardano, medic, matematician si cercetator italian. Girolamo Cardano (n.

Pavia d. 21 septembrie 1576, Roma) a fost un matematician, filozof si medic italian din perioada Renasterii. A fost un savant renumit, un adevarat spirit universal.

Cardano a adus contributii deosebite la dezvoltarea algebrei, elaborand procedeul de rezolvare a ecuatiilor algebrice de ordinul al treilea, ceea ce ulterior va fi denumit metoda lui Cardano . Totusi, formulele de rezolvare a acestor ecuatii fusesera descoperite de Scipione del Ferro in 1515, apoi de Tartaglia in 1535, dar Cardano le-a dat forma finala. In 1539, Cardano a pregatit un tratat: Practica aritmeticae si avea intentia sa scrie altul: Artis magnae sive de regulis algebricis, dedicat algebrei, cunoscut astazi sub numele Ars magne, aparut in 1545, in care a enumerat toate formele posibile ale acestor ecuatii. Cardano este primul savant din Europa care a utilizat radacinile negative si a descoperit legatura din radacinile si coeficientii unei ecuatii, care astazi poarta numele lui Vi te (Formulele lui Vi te). De asemenea, tot lui...