S-a intamplat la 9 octombrie 1835: S-a nascut Camille Saint-Sa ns, compozitor, organist, dirijor si pedagog francez. Camille Saint-Sa ns (n. Paris- d. 16 decembrie 1921, Alger) a fost un compozitor francez din epoca romantica, ramas cunoscut datorita operei sale cu caracter biblic, intitulata Samson si Dalila . Personajele, care trec prin drame romantice, iubiri si tradari, raman []The post S-a intamplat la 9 octombrie 1835 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat la 9 octombrie 1835 was first posted on octombrie 8, 2020 at 1:26 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat la 9 octombrie 1835: S-a nascut Camille Saint-Sa ns, compozitor, organist, dirijor si pedagog francez. Camille Saint-Sa ns (n. Paris- d. 16 decembrie 1921, Alger) a fost un compozitor francez din epoca romantica, ramas cunoscut datorita operei sale cu caracter biblic, intitulata Samson si Dalila . Personajele, care trec prin drame romantice, iubiri si tradari, raman clasice prin comportamentul lor universal valabil. Filonul dramatic este construit si condus prin mijloace muzicale traditionale, dar are un aparat orchestral si vocal impresionant, amintind de oratoriile lui Georg Friedrich Haendel si de muzica lui Christoph Willibald Gluck.

Saint-Sa ns scrie in primul rand muzica simfonica (5 simfonii si concerte), dintre care cele mai reprezentative sunt Simfonia a treia si Simfonia pentru pian si orga . Cele cinci concerte pentru pian, trei pentru vioara si doua pentru violoncel il situeaza pe compozitor in randul primilor creatori francezi de acest gen.

Ca un veritabil romantic, Saint-Sa ns scrie poeme simfonice, fiind creatorul acestui gen in Franta. Cea mai cunoscuta dintre lucrarile sale de acest gen este Dans macabru , dupa o poezie de Henri Cazalis. Charles-Camille Saint-Sa ns a fost singurul copil al lui Jacques Saint-Sa ns, un functionar al ministerului de interne si sotia sa, Francoise Clemence. Sa nascut in octombrie 9, 1835, in Rue du Jardinet, Paris. Jacques Saint-Sa ns a murit la doua luni dupa botezul sau si datorita sanatatii sale; Mama lui Camille Saint-Sa ns la dus la Corbeil unde locuia cu o asistenta medicala timp de doi ani. Inainte de implinirea varstei de 3 ani, Saint-Sa ns a prezentat un teren perfect si chiar sa bucurat de selectarea melodiilor pe pian. Saint-Sa ns a invatat pianismul de baza de la matusa sa mare, inainte de a deveni studentul lui Camille-Marie Stamaty. Saint-Sa ns si-a facut debutul la varsta de zece ani la Salle Pleyel, intr-un program care include concertele de pian ale lui Mozart si Beethoven 3rd. La 1848, sa alaturat Conservatorului din Paris, o academie de muzica renumita, unde a fost incurajat sa se specializeze ca...