Evanghelia cu invierea fiului vaduvei din Nain arata o minune a Mantuitorului Hristos: o mama isi ducea fiul la groapa si, pe drum, s-a intalnit cu Iisus, Care i-a inviat odorul. Sa luam aminte ca minunea din evanghelia de duminica se intampla si astazi. Ca si vaduva din Nain, si noi avem un singur fiu []Evanghelia cu invierea fiului vaduvei din Nain arata o minune a Mantuitorului Hristos: o mama isi ducea fiul la groapa si, pe drum, s-a intalnit cu Iisus, Care i-a inviat odorul.

Sa luam aminte ca minunea din evanghelia de duminica se intampla si astazi. Ca si vaduva din Nain, si noi avem un singur fiu de mare pret: viata noastra sufleteasca, sufletul nostru. De multe ori se imbolnaveste de moarte si acest fiu al nostru; de multe ori chiar si moare si multi chiar il si ingroapa in pacate.

Dar aceasta inca nu este nici o minune. Minunea aceasta este ca si fiul nostru, viata noastra sufleteasca, sufletul nostru se poate tamadui, poate chiar invia din moartea pacatelor, dupa ce ne-am intalnit si noi cu Iisus Hristos.

Da, da, iubite cititorule, aceasta este taina invierii noastre din moartea pacatelor: sa ne intalnim mai intai cu Iisus, sa-L primim ca pe Cel ce a murit pentru noi si ne-a lasat si noua darul invierii, precum a zis: Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine viu va fi, chiar daca va fi murit (Ioan 11, 25). i tu, iubite cititorule, te poti intalni cu Hristos oricand: fie ca zaci cu sufletul bolnav pe pat, fie ca ai plecat si tu la groapa cu sufletul omorat de pacate.

Hristos te asteapta ca sa-ti invie sufletul. Iti trebuie insa ceva invietor de suflete, ca sa te intalnesti si tu cu Iisus. Iti trebuie lacrimile vaduvei care-si plangea copilul; iti trebuie si tie lacrimi fierbinti cu care sa-ti plangi caderea si moartea ta cea sufleteasca.

Iti trebuie, draga cititorule, un dor, o dorinta fierbinte dupa Iisus, Doctorul cel bun, Care sa te vindece, sa te ridice, sa te invie la o noua viata. Cand vei simti acest dor si il vei stropi mereu cu...