Ucenicul Sundar intreaba: Doamne, daca Tu Te-ai arata oam enilor in chip vazut, ei n-ar mai avea nici o indoiala in ce priveste Dumnezeirea Ta si existenta Tata lui; toti ar crede si ar purcede pe drumul cel adevarat. Domnul raspunde: Fiul Meu, Eu cunosc starea sufleteasca a oamenilor si Ma descopar fiec aruia in masura []Ucenicul Sundar intreaba: Doamne, daca Tu Te-ai arata oam enilor in chip vazut, ei n-ar mai avea nici o indoiala in ce priveste Dumnezeirea Ta si existenta Tata lui; toti ar crede si ar purcede pe drumul cel adevarat.

Domnul raspunde: Fiul Meu, Eu cunosc starea sufleteasca a oamenilor si Ma descopar fiec aruia in masura in care el are lipsa de aceasta descoperire. Pentru ca sa calauzesc pe oameni la viata cea adevarata, Eu nu puteam folosi alt mijloc mai bun decat sa Ma fac om ca ei. In chipul acesta, oamenii putura sa inteleaga ca Tatal nu este o fiinta ciudata si inspaimantatoare; ci ca El este iubire; El este ca si ei, caci ei au fost ziditi dupa chipul si asemanarea Lui .

E o dorinta fireasca pentru un om sa se inchine si sa iu beasca pe Acela in care crede. Dar pe Tatal e cu neputinta sa-L vada, deoarece firea Lui intrece intelegerea omeneasca si cel care doreste sa vada necuprinsul trebuie sa fie el insusi necuprins. Omul este marginit, cuprinzibil si faptuit; el nu poate vedea pe Dumnezeu.

Dumnezeu S-a intrupat in Mine pentru ca fiii Sai fapturi marginite si ingerii toti sa-L poata afla in slava Sa cereasca si sa in cerce o mare bucurie. Eu sunt chipul lui Dumnezeu cel nevazut in Care locuieste toata plinirea Dumne ze irii, tru peste (Col 1, 15; 2, 9). Cel care M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal (In 14, 9).

Sadhou Sundar Singh / La picioarele Stapanului meu Traducere de prof. dr. Gr. Cristescu si Preot Iosif TrifaEditura Oastea Domnului Sibiu, 2010