Sufletul din trupul omenesc este asemeni unui puisor ascuns in coaja unui ou. Daca, printr-un mijloc oarecare, puisorul dinauntru ar afla ca dincolo de coaja lui se intinde o lume ne sfarsita, cu flori de tot felul, cu ape si coline fermecatoare, daca i s-ar spune ca toate acele lu cruri sunt frumoase si ca in aceasta []Sufletul din trupul omenesc este asemeni unui puisor ascuns in coaja unui ou. Daca, printr-un mijloc oarecare, puisorul dinauntru ar afla ca dincolo de coaja lui se intinde o lume ne sfarsita, cu flori de tot felul, cu ape si coline fermecatoare, daca i s-ar spune ca toate acele lu cruri sunt frumoase si ca in aceasta lume vietuiesc si parintii lui si va locui si el, daca i s-ar spune ca va scapa si el odata din inchisoa rea oului si va vedea toate aceste lucruri, el n-ar intelege nimic si n-ar crede ceea ce i s-ar povesti.

Daca i-ati spune ca intr-o zi el va vedea cu ochii lui micuti toata lumea aceasta si ca va colinda in zbor cu plapandele lui aripi tot vazdu hul acestei lumi, el nu va crede; nici o dovada nu l-ar putea in credinta.

Tot asa, multi oameni nu cred in viata viitoare si in Dumne zeu, pentru ca ei nu le pot vedea in timpul cat sunt si ei in inve lisul de lut al trupului .

Inchipuirea lor, ca si aripile plapande ale puiului, nu se poate avanta dincolo de granitele jude catii lor; ei nu pot vedea cu ochii lor de tina lucrurile ves nice si nestricacioase pe care Dumnezeu le pregateste pentru mult iu bi tii Sai fii (Isaia 64, 3; 65, 17).

Si voi sunteti inchisi in coaja lutului si nu vedeti cerul si ia dul. Nu puteti vedea lucrurile vietii vesnice. Dar intr-o zi coaja...