La Parada Victoriei din marea Piata a Capitalei Victorioase sunt prezenti toti slujitorii si toti oamenii apropiati ai Imparatului. Acolo, in tribuna oficiala, toti acei colaboratori ai marelui Imparat invingator au cinstea cea mare de a asista la defilarea marilor unitati victorioase si a marilor eroi care au savarsit cele mai glorioase fapte de arme. []La Parada Victoriei din marea Piata a Capitalei Victorioase sunt prezenti toti slujitorii si toti oamenii apropiati ai Imparatului. Acolo, in tribuna oficiala, toti acei colaboratori ai marelui Imparat invingator au cinstea cea mare de a asista la defilarea marilor unitati victorioase si a marilor eroi care au savarsit cele mai glorioase fapte de arme.

Un crainic fericit al imparatului anunta, in auzul lumii intregi, Numele fiecarei unitati care trece prin fata tribunei, locul unde a luptat, faptele de vitejie pe care le a savarsit. Numarul vrajmasilor doborati si insemnele gloriilor castigateDin tribuna imparateasca se striga urale, se arunca flori, se flutura esarfe, se fac semnele celei mai fericite bucurii Insusi Imparatul, cu gura Lui, afla cate un cuvant fericit pentru fiecare.

La capatul marii parade, in fata tribunei imparatesti si in fata frontului tuturor ostasilor biruitori, se aliniaza sirul marilor eroi, cu steagurile glorioase ale marilor unitati i, in privirile uimite de admiratie si de bucurie ale tuturor multimilor adunate la aceasta unica sarbatoare, Imparatul Insusi coboara la vitejii Sai. Il saruta pe lacrimi pe fiecare. Ii asaza pe rani fiecaruia insemnele biruintei. Iar pe fruntea plina inca de rani, de sudoare si de sange asaza cununa nemuritoare a slavei. i atunci corurile nesfarsite ale ingerilor biruitori ai Arhanghelului Mihail, invingatorul ostasilor satanei (Apoc 5, 11 si 12, 7 8), vor canta cantarile celor mai mari biruinte, in cinstea celor mai mari biruitori. i atunci, corurile fericite ale ingerilor cantareti ai Arhanghelului Gavril, vestitorul bucuriilor lui Dumnezeu (Lc 1, 26 28; Dan 9, 21 23), vor canta cele mai nemuritoare cantari in cinstea celor care au muncit cel mai mult, sau rugat cel mai mult, au iubit cel mai mult si au suferit cel mai mult pentru Biruinta aceasta.

Cam asa trebuie sa se petreaca in momentul cel despre care scrie atat de inspirat Sfantul Apostol Pavel la Evrei 12, 22 24. Imaginati va numai, cum puteti acum, ce se va putea petrece atunci!Sunt multe sarbatori ale ingerilor scrise in Sfintele Scripturi Din cea Dintai Zi a Inceputului, cand Dumnezeu a facut cerurile cu tot ce este in ele, El i a facut si pe ingeriCum trebuie sa fi sarbatorit ingerii atunci inceputul Vietii prin Lumina! i toate minunile care izvorau una dupa alta in intinderea nemarginita a cerurilor, spre Slava Intelepciunii lui Dumnezeu. Din Ea tasneau fericite toate acestea in culori...