Cel mai frumos si mai convingator discurs despre dragoste este imbratisarea (Parintele Dumitru Staniloae). Cu cateva zile in urma, discutam cu o doamna invatatoare si spunea despre un copilas din clasa ei ca, in timpul orelor, din cand in cand, se ridica din banca, se duce la ea si zice cu glas rugator: Doamna, []Cel mai frumos si mai convingator discurs despre dragoste este imbratisarea (Parintele Dumitru Staniloae).

Cu cateva zile in urma, discutam cu o doamna invatatoare si spunea despre un copilas din clasa ei ca, in timpul orelor, din cand in cand, se ridica din banca, se duce la ea si zice cu glas rugator: Doamna, va rog, dati-mi o imbratisare!Surprinsa de aceasta rugaminte si totodata, miscata pana la lacrimi, invatatoarea s-a interesat mai din aproape de situatia familiala a copilului si a aflat ca parintii erau divortati si erau plecati prin strainatate, la lucru, iar pe copil il cresteau bunicii din partea unuia din parinti. Din lipsa dragostei de mama si de tata, copilul simtea nevoie de afectiune, de dragoste. i aceasta dragoste el o percepea prin gestul imbratisarii.

Din aceasta discutie, am ramas cu inima sfasiata de durere pentru aceste suflete nevinovate care sufera din cauza despartirii parintilor. Despartirea parintilor ucide dragostea copiilor!Altadata, cu vreo doi ani in urma, eram in spital si aveam in salon cu mine un om batran de 80 de ani. Omul acesta povestea cu lacrimi in ochi despre lipsa dragostei parintesti si spunea: Parintii mei s-au despartit cand eu aveam vreo 5-6 anisori. Am ramas cu mama, care s-a recasatorit. i tata s-a recasatorit si el tot acolo in sat. Insa,...