pacatul din nestiinta, pacatul din slabiciune si pacatul din rautate. Va rog sa fiti foarte atenti la cuvintele si la felul cum ma voi exprima in explicarea lor, ca sa putem intelege, sa ne pazim fiecare si, daca cineva a cazut intr-unul din pacatele acestea, sa poata intoarce, atata vreme cat inca nu e prea []pacatul din nestiinta,pacatul din slabiciunesi pacatul din rautate.

Va rog sa fiti foarte atenti la cuvintele si la felul cum ma voi exprima in explicarea lor, ca sa putem intelege, sa ne pazim fiecare si, daca cineva a cazut intr-unul din pacatele acestea, sa poata intoarce, atata vreme cat inca nu e prea tarziu.

Pacatul din slabiciune este pacatul impotriva Tatalui; Tatal este Atotputernic.

Pacatul din nestiinta este impotriva Fiului, caci Fiul este Intelepciunea lui Dumnezeu.

Iar pacatul din rautate este pacatul impotriva Duhului Sfant, caci Duhul Sfant este Bunatatea Dumnezeiasca.

Nu zicem noi in rugaciunea Imparate Ceresc cuvintele: vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi ? Deci Duhul Sfant este Bunatatea Dumnezeirii, este Harul Dumnezeirii, este Lucrarea Dum nezeirii. i acuma cum se explica: pacatul din nestiinta, cum am spus. Poporul Israel a cazut in aceste doua mari pacate pana la Invierea Domnului Iisus. Ei savarsisera pacatul acesta din slabiciune si din nestiinta. Dar pacatul impotriva Duhului Sfant a ramas peste ei dupa Inviere.

Dupa Inviere, n-au vrut sa-L recunoasca pe Iisus ca Fiul lui Dumnezeu. Din rautate au facut lucrul acesta, nu ca n-aveau dovezi sa recunoasca. i acesta este socotit pacat din rautate, impotriva Duhului Sfant.

Pentru noi, acest pacat...