S-a intamplat in 19 februarie 1473: S-a nascut Nicolaus Copernicus, astronom polonez. Nicolaus Copernic (germ. Nikolaus Kopernikus, pol. Miko aj Kopernik) (n. in orasul liber hanseatic Toru , aflat azi in Polonia d. 24 mai 1543, Frauenburg, astazi Frombork, Polonia), astronom si cosmolog, matematician si economist, preot si prelat catolic, a dezvoltat teoria heliocentrica a sistemului []The post S-a intamplat in 19 februarie 1473 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 19 februarie 1473 was first posted on februarie 19, 2021 at 12:04 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 19 februarie 1473: S-a nascut Nicolaus Copernicus, astronom polonez. Nicolaus Copernic (germ. Nikolaus Kopernikus, pol. Miko aj Kopernik) (n. in orasul liber hanseatic Toru , aflat azi in Polonia d. 24 mai 1543, Frauenburg, astazi Frombork, Polonia), astronom si cosmolog, matematician si economist, preot si prelat catolic, a dezvoltat teoria heliocentrica a sistemului solar. Nationalitatea sa este reclamata si de germani, dar majoritatea istoricilor il considera polonez. Primele studii le-a facut la scoala din Torun, iar in 1492 intra la studii superioare la Universitatea din Cracovia (Krakau), unde a studiat matematica, retorica, gramatica, poetica si si-a cultivat pasiunea pentru studiul astronomiei. La 20 de ani obtine titlul de doctor in aceste stiinte.

La incheierea studiilor, in 1496, pleaca in Italia, unde in 1497 incepe sa studieze medicina si dreptul canonic la Universitatea din Bologna, prima universitate din Europa, aprofundand si studiul literaturii clasice. In Italia a citit despre ideea filosofului grec Aristarh din Samos, care cu mai bine de un mileniu si jumatate inainte afirmase ca Pamantul si celelalte planete se rotesc in jurul Soarelui, iar nu invers, asa cum sustinea opinia comuna la acea vreme.

In acest timp locuieste in casa matematicianului Domenico Maria Novara, care se ocupa cu scrierile astronomului Ptolemeu, si incepe sa se intereseze de astronomie si geografie. Impreuna observa la 9 martie 1497 acoperirea stelei Aldebaran de catre luna. Dupa terminarea studiilor in1500, Copernic tine prelegeri de astronomie la Roma si in anul urmator este acceptat sa studieze medicina la renumita universitate din Padova. In anul 1503 i...