Isaia 53, 1 Multimea celor care cred in urma este nenumarata ca stelele cerului si ca nisipul marii (Apoc. 7, 9). Dar numarul celor care au crezut inainte, este intristator de mic. i chiar din acest numar mic, unii au fost adeseori indoielnici. i atat de slabi. E un mare merit inaintea lui Dumnezeu sa []Isaia 53, 1Multimea celor care cred in urma este nenumarata ca stelele cerului si ca nisipul marii (Apoc. 7, 9). Dar numarul celor care au crezut inainte, este intristator de mic. i chiar din acest numar mic, unii au fost adeseori indoielnici. i atat de slabi. E un mare merit inaintea lui Dumnezeu sa crezi oricand. Numai sa crezi sincer. Sa crezi puternic. Sa crezi pana la moarte.

Dar este nespus mai mare merit sa crezi de la inceput, pentru ca nu numai prin prezenta ta langa Hristos sau prin suferintele tale alaturi de El, ci prin lucrarea propriei tale credinte sa ajuti la mai grabnica biruinta in altii, pana ce vor crede toti.

Vor fi binecuvantati toti cei care vor crede pana la sfarsit, vazand dumnezeirea lui Hristos. Dar cei ce au crezut de la inceput vor fi straluciti si unici.

De aceea, Maica Domnului, Sfintii Apostoli si primii ucenici vor avea o vesnica pretuire si cununa in ceruri, fiindca ei au crezut in Domnul inca de pe vremea cand altii nu vazusera in El nimic...