In seara arestarii Sale, Mantuitorul nostru iubit a spus un cuvant testamentar ucenicilor Sai: In lume veti avea necazuri (Ioan 16, 33). i intr-adevar, copiii lui Dumnezeu, toti copiii lui Dumnezeu au necazuri in aceasta lume. Domnul insa nu le-a spus ca in lume vor avea numai necazuri, ci a spus ca vor avea necazuri. []In seara arestarii Sale, Mantuitorul nostru iubit a spus un cuvant testamentar ucenicilor Sai: In lume veti avea necazuri (Ioan 16, 33). i intr-adevar, copiii lui Dumnezeu, toti copiii lui Dumnezeu au necazuri in aceasta lume.

Domnul insa nu le-a spus ca in lume vor avea numai necazuri, ci a spus ca vor avea necazuri.

Viata unui adevarat copil al lui Dumnezeu este plina de bucurii ca o noapte senina de vara cu cer albastru si cu luna plina.

Cu toate acestea insa, nici albastrul cerului si nici luna plina nu ar reusi sa dea farmec intinderii senine, fara puzderia de stele. i nici fara nepatrunsul mister de dincolo de ele, ce le oranduieste rostul si cararea.

Asa ar fi si viata noastra fara necazuri, ca cerul fara de stele, insa cu ele e frumoasa. Necazurile fac parte deplina din viata noastra in aceasta lume. Ele, prin beteala lor nuantata, impodobesc urzeala existentei noastre terestre, infrumusetand fata noastra de aici.

O mana nevazuta de noi le stabileste in mod precis marimea si durata, spre atingerea scopului pentru care sunt randuite si necesare.

In termeni scurti si precisi, Domnul se adreseaza in scris ingerului bisericii din Smirna astfel: tiu necazul tau Veti avea un necaz de zece zile (Apoc. 2, 9-10). tiu si zece zile.

Cat de slabuti suntem noi neintelegand aceste sfinte adevaruri evanghelice. Cum alergam noi la oameni, la frati, la prieteni si la cunoscuti ca sa vina in ajutorul nostru!Sarmanii de noi!Cat de linistiti ar trebui sa fim stiind aceste lucruri si anume ca Domnul stie; ascultati-L: tiu necazul tau si saracia ta (dar esti bogat) si batjocurile din partea celor care zic ca sunt iudei, si nu sunt, ci sunt o sinagoga a lui Satan. Nu te teme nicidecum de ce ai sa...