1. Binecuvantat sa fie Numele Domnului, Numele Biruitorului Iisus Hristos, caci atat de multe sfaturi, sfatuiri si conferinte, si planuri, si hotarari puternice si rele ale multor neamuri, ale multor tirani, ale multor tronuri si caste hraparete a rasturnat El! i multe va mai rasturna inca, pana la marele Nelegiuit pe care il va spulbera []1. Binecuvantat sa fie Numele Domnului, Numele Biruitorului Iisus Hristos, caci atat de multe sfaturi,sfatuiri si conferinte,si planuri, si hotarari puternice si releale multor neamuri, ale multor tirani, ale multor tronuri si caste hraparete a rasturnat El! i multe va mai rasturna inca, pana la marele Nelegiuit pe care il va spulbera cu suflarea gurii Sale si il va prapadi cu aratarea Venirii Lui!2. Multe sfaturi, chiar si ale celor mai puternice neamuri, a rasturnat Dumnezeu, in scurta istorie a omului pe pamant.

Cate sfaturi bine puse la punct a zadarnicit Domnul chiar in ultima clipa,daca ceea ce urmareau acestea era rau!Printr-un mic amanunt, neprevazut de ei, dar cunoscut lui Dumnezeu, totul a fost rasturnat, ori inainte, ori indata.

Asa va fi si cu ultimele Marele Biruitor Iisus Hristos le va nimici!3. O, cate masuri nedrepte, puse la cale in cel mai viclean modsi tesute cu satanica abilitate,si urzite cu o blestemata pricepere,Dumnezeu le-a zadarnicit, intorcandu-le chiar impotriva celor ce le urzisera Atat in micile lor parti, pe parcurs, cat si in marea lor parte de la sfarsit!Slava vesnica Inteleptului Biruitor Vesnic, Iisus Hristos!4. Dumnezeu vegheaza atent asupra tuturor oamenilor,ca sa-i izbaveasca pe cei credinciosi si nevinovati din orice curse. i ca sa intervina, rasturnand, mai devreme sau mai tarziu,toate sfaturile celor rai,ori schimband rezultatul lor,ori pe sfatuitorii blestemati.

Puternic si Intelept este Hristosul lui Dumnezeu si Numele Lui este Cel Biruitor si Eternsi Slava vesnica va fi numai a Lui!5. Cu ce gand au inceput multi conducatori de po-poare razboaiele lor! i chiar ultimele razboaie de cuceriri si de robie! i iata cum s-au rasturnat si sfaturile, si scaunele lor sub ruinele pe care le-au facut armele lor blestematesi sub care s-au ingropat pe ei insisi si numele lor pe vecii vecilor,in blestemul neamurilor pe care le-au sfatuit rau si pe care le-au facut sa se lepede de Dumnezeu!6. Dar cei neascultatori si necredinciosi nu vor sa invete niciodata minte din patania inaintasilor lor blestemati, cum nu invatase candva nici imparatul Babilo-nului (Dan 5, 20-24).

Nu invata pana cand mania Domnului Dumnezeu, pe Care tot nu inceteaza sa-L provoace, se abate si asupra fiecaruia,scriindu-i osanda cumplita si imediata.7. Teme-te, omule, de Dumnezeu si de mainile Lui! (Evr 10, 31).

Teme-te de rasturnarea planurilor tale si a scaunului tausi nu te ingamfa impotriva voii lui Dumnezeu,nici nu sfatui impotriva celor nevinovati, ca sa nu se abata si asupra ta prapadul pe neasteptate,cum s-a abatut asupra multora dinaintea ta!8. Nu lucra, omule, impotriva Cuvantului lui Dumnezeu si a Numelui Sau Sfant! i nu-i prigoni pe credinciosii Lui!Nu uita istoria semenilor tai si nu uita ce au patit altii, care au mai fost inainte de tine si mai mari ca tine!9. Teme-te, omule, si nu face nedreptate si nici asu-prire, nici desfranare si nici tiranie, nici crime si nici nelegiuiri,caci va veni, mai grabnic de cum iti inchipui, piei rea ta si rasturnarea sfatului tau.

Puternicul Dumnezeu, Care vede tot ce faci tu a-cum, este gata sa- i repeada sageata Lui si asupra pute-rii tale.

Numele Lui este Biruitorul. Teme-te!10. Teme-te, omule, de Acela Care te poate rasturna intr-o clipeala din ochi, oricat de tare ai fi tu (Lc 12, 5)!Teme-te de Dumnezeul Care in fiecare zi rastoarna multe si-i...