din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973 S-a vorbit in seara aceasta si pana acum am auzit despre lucruri folositoare pentru noi. Eu m-am gandit la un alt subiect, pe care vreau sa vi-l impartasesc si fratiilor voastre, de la I Tesaloniceni, capitolul 5, versetul []din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973S-a vorbit in seara aceasta si pana acum am auzit despre lucruri folositoare pentru noi. Eu m-am gandit la un alt subiect, pe care vreau sa vi-l impartasesc si fratiilor voastre, de la I Tesaloniceni, capitolul 5, versetul 12: Va rugam, fratilor, sa priviti bine pe cei ce se ostenesc intre voi, care va carmuiesc in Domnul si va sfatuiesc. Sa-i pretuiti foarte mult in dragoste, din pricina lucrarii pe care o fac ei .

Iar in Evrei, capitolul 13, citim urmatoarele lucruri: Ascultati de mai-marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre ca unii care au sa dea socoteala de ele; pentru ca sa poata face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinand, caci asa ceva nu v-ar fi de nici un folos . Iar mai inainte: Aduce ti va aminte de mai-marii vostri care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu. Uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta .

Fratilor iubiti, numai de la Domnul Iisus incoace as vrea sa va amintesc: si Domnul Iisus a ales, dintre toti apostolii pe care i-a avut, pe Petru, Iacob si Ioan, care erau priviti ca stalpi ai Bisericii. Fratii, cu orice neintelegeri intre ei (neintelegeri mai grele) si cu orice deosebiri de vederi, alergau la cei ce erau priviti stalpii Bisericii si se consultau cu ei, cerand sfat si lamurire. Vedem ca chiar Apostolul Pavel, dupa ce ne spune ca Evanghelia propovaduita de el nu-i de obarsie omeneasca, pentru ca n-a primit-o de la om, cand s-a ivit neintelegerea in familia lui Dumnezeu, pe care a ridicat-o Dumnezeu dintre toate neamurile (caci se ridicasera fariseii si carturarii si-au spus: Daca voi nu va taiati imprejur, cum si Hristos S-a taiat imprejur, Hristos nu va foloseste la nimic ), Pavel a avut discutii grele cu acesti oameni, dar n-a putut ajunge la nici un rezultat. i a fost silit Pavel sa se duca la Ierusalim (cititi in Galateni, capitolul 2), ca sa stea de vorba cu cei ce erau priviti stalpii Bisericii. i zice: Mi-e teama...