S-a intamplat in 31 mai 1930: S-a nascut Clint Eastwood, actor, regizor si producator de film american. Clinton Eastwood jr., castigator a cinci premii Oscar ca regizor, actor si producator.

Ca erou de western-uri si filme de actiune, se numara din anii 60 printre cele mai de succes star-uri ale lumii. Mai tarziu devine un regizor []The post S-a intamplat in 31 mai 1930 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 31 mai 1930 was first posted on mai 31, 2021 at 4:18 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 31 mai 1930: S-a nascut Clint Eastwood, actor, regizor si producator de film american. Clinton Eastwood jr., castigator a cinci premii Oscar ca regizor, actor si producator.

Ca erou de western-uri si filme de actiune, se numara din anii 60 printre cele mai de succes star-uri ale lumii. Mai tarziu devine un regizor si producator de film renumit si obtine in anii 1993 si 2005 Oscarul pentru cea mai buna regie. In plus, a fost distins ca producator al acestor filme cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Clint Eastwood este fiul contabilului Clinton Eastwood si al sotiei acestuia, Ruth.

In timpul recesiunii economice, tatal sau a fost nevoit sa lucreze ca vanzator intr-o benzinarie si sa porneasca prin tara cu familia sa, in cautare de lucru. Clint locuia cateodata la bunica sa, care avea o crescatorie de gaini in Sunol. In cele din urma, familia sa s-a stabilit in Oakland. Eastwood, care trecea drept timid si introvertit, a frecventat zece scoli diferite si a absolvit liceul in 1948.

Printre altele, a lucrat ca taietor de lemne, fochist, vanzator la benzinarie si magaziner. In anul 1951 a fost chemat la armata si deplasat la Fort Ord, unde a lucrat doi ani ca instructor de inot. In armata l-a cunoscut pe David Janssen, viitorul interpret al lui Richard Kimble din serialul Fugitive . Janssen i-a propus lui Eastwood sa-si incerce, ca si el, norocul la Hollywood.

In 1986 Eastwood a aparut pe primele pagini ale ziarelor, cand a fost votat primar al locului sau natal, Carmel. A detinut aceasta functie pana in 1988.[8] Eastwood este membru al Partidului Republican si a sprijinit printre altele candidatura la presedintie a lui Richard Nixon si Ronald Reagan. Deoarece s-a impotrivit razboiului din Irak si l-a considerat o mare greseala, Clint Eastwood a fost de asemenea un hotarat oponent al conducerii Bush. Desi se stie ca Eastwood are probleme mari cu auzul, el refuza sa poarte in public vreun aparat auditiv. Relativ recent, el a regizat drama apreciata de critica din 2008, Gran Torino . Eastwood a obtinut premiul de interpretare din partea National Board of Review pentru rolul realizat de el in acest film, Walt Kowalski, singurul rol pe care l-a jucat de la Million Dollar Baby incoace. De asemenea, anul trecut el a regizat si produs Changeling , cu Angelina Jolie. Filmul a fost nominalizat la Palme d Or si a obtinut premiul special, cand a fost lansat la Festivalul de film de la Cannes, in 2008. Pelicula a mai primit inca trei nominalizari la Oscar,inclusiv cea de interpretare feminina pentru Jolie, iar Eastwood a primit nominalizari la premiile BAFTA si London Film Critics, la categoria cea mai buna regie. In 2007, Eastwood a obtinut doua nominalizari la premiul Academiei, la categoriile cel mai bun regizor si cel mai bun film, pentru drama de razboi Letters from Iwo Jima , care vorbeste despre batalia istorica a celui de-al Doilea razboi mondial, din perspectiva japonezilor. De asemenea, filmul a castigat premiile Golden Globe si Critics Choice pentru cel mai bun film de limba straina, si a obtinut titlul de cel mai bun film din partea unor asociatii de critici cum ar fi cele din Los Angeles, sau National Board of Review. Letters from Iwo Jima este un film care face parte din galeria filmelor de razboi ale lui Eastwood, dupa renumita drama Flags of Our Fathers, care spune povestea americanilor care, in timp ce ridicau steagul pe Iwo Jima, au fost imortalizati in celebra fotografie. In 2005, Eastwood a castigat premiul Academiei pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, cel de-al doilea premiu la ambele categorii, pentru Million Dollar Baby. El a obtinut de asemenea o nominalizare la categoria cel mai bun actor pentru interpretarea sa din acest film. De asemenea, Hilary Swank si...