S-a intamplat in 16 iunie 1890: S-a nascut Stan Laurel (Arthur Stanley Jefferson), actor de film american de origine britanica, membru al celebrului cuplu de comici Stan si Bran . Arthur Stanley Jefferson (n. Ulverston, Cumbria Anglia m. 23 februarie 1965), cunoscut mai ales sub numele Stan Laurel, a devenit celebru in cuplul de comici []The post S-a intamplat in 16 iunie 1890 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 16 iunie 1890 was first posted on iunie 16, 2021 at 6:06 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 16 iunie 1890: S-a nascut Stan Laurel (Arthur Stanley Jefferson), actor de film american de origine britanica, membru al celebrului cuplu de comici Stan si Bran . Arthur Stanley Jefferson (n. Ulverston, Cumbria Anglia m. 23 februarie 1965), cunoscut mai ales sub numele Stan Laurel, a devenit celebru in cuplul de comici Stan si Bran. Tatal sau a fost actor si acest lucru l-a motivat pe Arthur sa devina actor la randul lui. Nu a facut prea multa scoala, iar acest lucru l-a facut pe Arthur sa se alature trupei lui Fred Karno, unde acesta s-a intalnit cu viitorul star, Charles Chaplin. In 1912 au facut un turneu in Statele Unite, unde Chaplin a ramas, dar Stan s-a intors inapoi in Anglia. In 1916, Stan a revenit in Statele Unite. In 1917, Stan a facut primul sau film, Nuts in May , iar la premiera filmului in public s-a aflat insusi Charles Chaplin si producatorul Carl Laemmle. Amandoi au fost impresionati de acest film.

Succesul acestui film l-a incurajat pe Stan sa faca si alte scurt-metraje comice, impreuna cu Gilbert M. Broncho Billy Anderson, Larry Semon si Hal Roach.

Stan si-a schimbat numele de familie in Laurel.

Laurel a mai aparut intr-un film, numit Lucky dog , impreuna cu un actor care avea numele de scena Babe Hardy. Intre cei doi a aparut o prietenie, care nu a fost, insa, foarte puternica. Stan a declarat mai tarziu ca nu se mai vazuse cu Babe Hardy de 2-3 ani. Abia in 1925 Laurel si Hardy s-au intalnit din nou, la studiourile lui Hal Roach. La acea vreme, Laurel regiza filme, iar Hardy era in distributia lor de aproape doi ani.

Dintre aceste filme putem mentiona Yes, Yes, Nanette (1925), Wandering Papas (1926), scrise si regizate de Stan Laurel, iar Babe Hardy era in distributie sub numele sau adevarat, Oliver Hardy. In 1926 au inceput...