Nici un lucru nu-i mai placut inaintea lui Dumnezeu, dar si a oamenilor, ca ascultarea. Ascultarea este virtutea cea mai frumoasa, dar si cea mai rara astazi pe pamant, chiar si printre oamenii zisi credinciosi. Din lipsa ascultarii vine neascultarea, iar din neascultare ies toate nenorocirile, certurile, dezbinarile, partidele, luptele dintre frati, despartirile dintre soti, []Nici un lucru nu-i mai placut inaintea lui Dumnezeu, dar si a oamenilor, ca ascultarea. Ascultarea este virtutea cea mai frumoasa, dar si cea mai rara astazi pe pamant, chiar si printre oamenii zisi credinciosi.

Din lipsa ascultarii vine neascultarea, iar din neascultare ies toate nenorocirile, certurile, dezbinarile, partidele, luptele dintre frati, despartirile dintre soti, ratacirile de la credinta, lepadarile de Dumnezeu.

Numai cand vezi roadele neascultarii, atunci iti dai seama ce mare binecuvantare este ascultarea. Numai cine are un fiu neascultator stie sa-l pretuiasca pe unul care asculta. Numai cand sunt intr-o familie sau intr-o adunare suflete neascultatoare, vezi ce fericite sunt cele care au fii ascultatori.

Un fiul intelept asculta invatatura tatalui sau, dar batjocoritorul n asculta mustrarea Prin lucrarea Raului a venit in lume Pacatul.

Prin lucrarea pacatului s-a nascut...