1. Nu este o stare mai dupa voia lui Dumnezeu decat starea unei sincere, a unei smerite si evlavioase ascultari, in care credinciosul este una cu Duhul Sfant, iar Duhul Sfant este una cu el. Domnul Iisus, prin Jertfa Sa de pe Cruce, ne a dat tuturor dreptul si puterea sa devenim astfel. Numai noi []1. Nu este o stare mai dupa voia lui Dumnezeu decat starea unei sincere, a unei smerite si evlavioase ascultari, in care credinciosul este una cu Duhul Sfant, iar Duhul Sfant este una cu el.

Domnul Iisus, prin Jertfa Sa de pe Cruce, ne a dat tuturor dreptul si puterea sa devenim astfel.

Numai noi sa avem dorinta si vointa sa devenim.2. Indata ce se savarseste ascultarea noastra deplina de Dumnezeu, se savarseste si ascultarea Lui de noi (II Cor 10, 6).

Atunci nu este har de la El care sa ne mai fie oprit noua,nici jertfa mai placuta lui Dumnezeu decat ascultarea din care I le aducem noi toate Lui.3. Cand avem o deplina ascultare de Dumnezeu, a tunci cu fiecare noua pornire buna din noi Ii aducem lui Dumnezeu o jertfa intreaga,iar ascultarea iubitoare si smerita le da tuturor acestor fapte un gust dulce si o forma frumoasa.

Cand inima credincioasa are intr adevar harul as cultarii in ea, tot ce va face din aceasta ascultare va fi plin de fragezime si de curatie.4. O, ce frumosi si ce nevinovati sunt ochii ascultarii,ce pline de bun-simt sunt toate purtarile ei,ce atente ii sunt totdeauna urechile,ce moi si harnice ii sunt mainile ei,ce iuti ii sunt mereu picioarele sanatoase si tinere,ce respectuoase ii sunt cuvintele ei,ce calde si duioase, si prietenoase ii sunt simtamintelesi ce recunoscatoare ii este toata infatisarea ei!De aceea este atat de placuta ascultarea inaintea lui Dumnezeu.5. Nici o lenevie, nici o rezerva, nici o indoiala nu mai exista intr o viata care are harul ascultarii in ea.

Nici o pretentie, nici o ambitie, nici o prefacatorie, nici o incapatanare, nici o mandrie nu va fi la ea niciodata.

Ca in viata Domnului Iisus.6. Nici un lucru n a vrut Domnul Iisus sa le arate si sa i invete pe ai Sai cu mai multa staruinta ca ascultarea.

De aceea este scris: Eu v am dat o pilda voua. Cum am facut Eu, vreau sa faceti si voi. Numai asa veti putea fi cu adevarat ucenicii Mei.7. Supunerea si ascultarea desavarsita de voia Tatalui, oricare ar fi fost pretul acestei supuneri si ascultari, au fost totdeauna nu numai gandul, dar si fapta Domnului nostru Preaiubit.

Dumnezeul nostru nu ne pretinde noua mai mult.

Dar nici nu Se poate multumi cu mai putin.8. De aceea a si fost Jertfa Domnului Iisus si va ramane pe vecii vecilor cea mai atotputernica Jertfa si cea mai inalta dovada a Sfinteniei si Dragostei Lui fata de Tatal, caci tot ce aduce ascultarea este de cel mai mare pret si de cea mai stralucita curatie.9. Norodul este tot felul de oameni.

Norodul este multimea care ne inconjoara,este neamul si poporul nostru intre care ne am nascut si am crescut,intre care traim, umblam si muncim;norodul este valul de oameni cu care calatorim la acelasi pas,cu care trecem in acelasi timpsi avem aceeasi soarta peste fata acestui pamant, mergand impreuna spre vesnicie.

Acesta este pentru noi norodul: poporul nostru. De aceea trebuie sa l iubim. Sa ne rugam pentru el. i sa facem tot ce putem pentru mantuirea lui.10. Toate cuvintele rostite de Mantuitorul Iisus erau la auzul intregului popor. i pentru credinta tuturor celor ce L ascultau si care priveau la El uimiti si nerabdatori.

Domnul a iubit cu toata...