Dupa ce au vaslit cam douazeci si cinci sau treizeci de stadii, zaresc pe Iisus umbland pe mare si apropiindu-Se de corabie. i s-au infricosat. Hristos poate realiza imposibilul. Dar si ai Sai, in masura in care cred puternic si traiesc in unitate si partasie cu El, prin Harul Sau au putut si vor putea []Dupa ce au vaslit cam douazeci si cinci sau treizeci de stadii, zaresc pe Iisus umbland pe mare si apropiindu-Se de corabie. i s-au infricosat.

Hristos poate realiza imposibilul.

Dar si ai Sai, in masura in care cred puternic si traiesc in unitate si partasie cu El, prin Harul Sau au putut si vor putea realiza si ei lucruri socotite omeneste imposibile, ca Domnul lor Iisus.

Hristos a inviat mortii. Ai Sai au putut face si ei aceasta (Fapte 9, 36-41; 20, 7-12 etc.).

Hristos a facut lucruri nemaipomenite. Ai Sai au facut si ei la fel.

Sfantul Pavel spune: Caci n-as indrazni sa pomenesc nici un lucru pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine fie prin cuvantul meu, fie prin faptele mele, fie prin puterea semnelor si a minunilor, fie prin puterea Duhului Sfant (Rom. 15, 18-19). Pot imposibilul cu Hristos , spune el (Filip. 4, 13). Cu Dumnezeu fac mari ispravi a spus demult si David. Caci puterea lui Dumnezeu a fost mereu aceeasi si ajutorul Sau a facut totdeauna uriasi pe cei care s-au bucurat de El.

Asa a putut David sa spuna spre slava lui Hristos: Nu ma tem de zecile de mii de popoare care ma impresoara din toate partile (Ps. 3, 6). Impotriviti-va diavolului tari in credinta! a spus Sfantul Petru, care adesea a avut de luptat cu el si a ajuns un mare biruitor (1 Petru 5, 8-9). Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi! spune si Sfantul Iacov la fel (Iac. 4, 7).

Pentru ca in Hristos toti acestia au reusit sa realizeze ceea ce, in mod normal, pentru oameni este socotit imposibil (Luca 10, 17-20).

Primejduiti si neputinciosi in mijlocul puterii noptii in rafalele vanturilor vrajmasesi in largul apelor marii infuriate,ucenicii plecati singuri se vor fi gandit in urma cu adanca parere de rau ca n-au luat pe Domnul cu ei. i vor fi privit cu multa frica dezlantuirea furtunii care trebuie sa fi fost neobisnuit de mare. Chiar pentru ei care erau pescari, invatati cu apele si cu furtuna.

Dar Sfantul Matei ne spune ca in timpul acesta Iisus Se...