In toate privintele, Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, prin viata Lui si prin Cuvantul Sau dat noua pe pamant, ne este o pilda pe care avem porunca si datoria si trebuie sa avem si dorinta de-a o urma. La El trebuie sa privim neincetat fiecare dintre noi, cei care dorim sa fim []In toate privintele, Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, prin viata Lui si prin Cuvantul Sau dat noua pe pamant, ne este o pilda pe care avem porunca si datoria si trebuie sa avem si dorinta de-a o urma. La El trebuie sa privim neincetat fiecare dintre noi, cei care dorim sa fim ai Lui cu adevarat si sa traim o viata placuta Lui. i de la El trebuie sa invatam fiecare cum trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu, Tatal nostru, si cum trebuie sa fim fata de oameni, semenii nostri. Ca El trebuie sa facem si noi, in umblarea scurtei noastre vieti pe acest pamant. De la El sa invatam mila, de la El binefacerea, de la El rugaciunea, de la El rabdarea, de la El blandetea si ascultarea. Caci ferice de ucenicul care L urmeaza pe Domnul sau in toate lucrurile aici pe pamant. El va fi langa Domnul sau si acolo Sus, in rasplata cereasca.

Ferice de cine invata de la El!Daca vrei sa stii ce-i milapentru cei din chin nespussi cum sa le-alini durerea, du-te la Iisus, vezi-L pe Iisus;El ti-arata cum e milapentru cei din chin nespus!Ca sa stii ce-i rugaciuneacare-i ascultata Sus,rugaciunea-adevarata, du-te la Iisus, vezi-L pe Iisus;El te-nvata rugaciuneacare-i ascultata Sus.

Daca vrei sa-nveti iertareacare Dumnezeu a spus,bunatatea si-ndurarea, du-te la Iisus, vezi-L pe Iisus;El te-nvata ce-i iertareacare Dumnezeu a spus.

Ca sa stii ce-i suferintacare viata ne-a adussi in care-i biruinta, du-te la Iisus, vezi-L pe Iisus,caci in El e suferintacare viata ne-a adus!TRAIAN DORZCantarea, ca meditatieEdit. Oastea Domnului, Sibiu, 2012