Vorbirea fratelui Titus Neculcea de la nunta de la Leorda 26 iulie 1981 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! Ne bucuram din toata inima pentru marele si frumosul numar de frati pe care-l vedem. Asa cum spune si in Apocalipsa: Am vazut o gloata mare, []Vorbirea fratelui Titus Neculcea de la nunta de la Leorda 26 iulie 1981In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Ne bucuram din toata inima pentru marele si frumosul numar de frati pe care-l vedem. Asa cum spune si in Apocalipsa: Am vazut o gloata mare, pe care nimeni n-o putea numara, care venea de pe pamant care si-au spalat hainele in Sangele Mielului . Credem cuvintele acestea, prin faptul ca vedem si aici pe pamant asemenea miscari, asemenea dorinte, asemenea credinta, potrivit cu Cuvantul lui Dumnezeu, pe care cu totii l-am citit si-l credem. Deci numarul acesta care ne impresoara si ne misca da de inteles ca tot ce e scris, prin Duhul Sfant, in Sfintele Scripturi este un mare adevar, care trebuie crezut. i ne bucuram si vrem si noi sa fim partasi la aceleasi bucurii vesnice care sunt pregatite acolo pentru cei ce-L iubesc pe Domnul Iisus.

Inainte de toate, as vrea sa citesc doar cateva versete din Ezechiel capitolul 9, dupa care vom cauta sa scoatem in evidenta realitatea lucrurilor asa cum trebuie sa se petreaca practic in viata fiecaruia dintre noi, ca sa stim si noi ce avem de facut, daca cu adevarat suntem intorsi la Dumnezeu. Sa ne verificam noi insine starea si viata noastra, pentru ca acolo unde intr-adevar nu corespund sa putem zice si noi: Incepand din seara aceasta, Doamne, ajuta-ma sa pun un inceput bun lucru care se cere sa-l zicem totdeauna in rugaciunile noastre, in orice zi. Dimineata, cand incepem lucrul, sa zicem si aceasta: Doamne, ajuta-ma sa pun un inceput bun. Nu numai in lucrurile pamantesti, ci si in lucrurile duhovnicesti . i, in felul acesta, sa putem cu totii creste in har, in cunostinta, in puterea de traire, de infranare si de ascultare, ca sa mergem din putere in putere, spre slava lui Dumnezeu si spre mantuirea noastra.

Va rog sa ma urmariti. O sa citesc mai rar, caci nu vad prea bine, dar vrem sa intelegem taina din acest text, felul cum trebuie sa-l intelegem, asa cum a fost el scris in Scripturi. i zice asa, incepand cu versetul 1:Apoi a strigat cu glas tare la urechile mele: Apropiati-va voi, care trebuie sa pedepsiti cetatea, fiecare cu unealta lui de nimicire in mana! . i iata ca au venit sase oameni de pe drumul portii de sus, dinspre miazanoapte, fiecare cu unealta lui de nimicire in mana. In mijlocul lor era un om imbracat intr-o haina de in si cu o calimara la brau. Au venit si s-au asezat langa altarul de arama. Slava Dumnezeului lui Israel s-a ridicat de pe heruvimul pe care era si s-a indreptat spre pragul...