1. Cat de binecuvantati sunt si vor fi vesnic acei oameni care fac totul sa fie recunoscatori pentru fiecare bine care li sa facut! Acei care, pentru orice binefacere, vin cu recunostinta curata atat spre Dumnezeu, cat si spre oameni. 2. Singurul temei pentru care putem cere si putem nadajdui binecuvantarea lui Dumnezeu este []1. Cat de binecuvantati sunt si vor fi vesnic acei oameni care fac totul sa fie recunoscatori pentru fiecare bine care li sa facut! Acei care, pentru orice binefacere, vin cu recunostinta curata atat spre Dumnezeu, cat si spre oameni.2. Singurul temei pentru care putem cere si putem nadajdui binecuvantarea lui Dumnezeu este numai mila Lui. Pentru ca nici bunatatea, nici iubirea, nici darnicia Lui nu le meritam, din pricina impietririi si rautatii inimilor noastre. Cat de nerecunoscatori suntem adesea pentru binefacerile Domnului3. Purtarea acelorasi poveri este cea mai obositoare si nesuferita greutate. Cine, in afara de iubire, le mai poate suporta?Care inima, care maini, care rabdare, decat a mamei iubitoare, mai poate suporta zilnic povara vegherii, povara grijii, povara hranei, a curatirii si a purtarii pe brate? i a neascultarii copilului ei? Cat de putina recunostinta aratam noi parintilor nostri fata de tot ce fac ei pentru noi!4. V am purtat si tot vreau sa va mai port. Pana la batranetile voastre Eu voi fi Acelasi, ne spune Domnul. Care alta iubire decat a lui Dumnezeu mai poate vorbi astfel?Iata atunci pentru ce trebuie si noi sa I raspundem la fel cu recunostinta noastra.

Nu frica mortii si nu groaza iadului, si nu spaima Vesniciei ar trebui sa ne cutremure, ci dragostea nebanuit de mare cu care ne a iubit si ne iubeste pe noi Dumnezeu in Hristos! i lipsa noastra de recunostinta pentru aceasta.5. Oricat ar fi de grea povara celorlalte pacate pe care le facem zilnic inaintea Tatalui Ceresc si le aruncam povara pe Crucea din spatele Domnului Iisus, nici unul din ele cred ca nu este atat de greu ca nerecunostinta noastra.6. Cate minuni a facut si face zilnic Dumnezeu pentru noi!Dar cati dintre acei cu care Dumnezeu face atatea minuni si dintre cei pentru care se fac acestea vad intr adevar ce face El?7. O, cate intamplari salvatoare se petrec zilnic printre oameni!Cate primejdii trecute cu bine!Cate boli vindecate!Cate dorinte implinite!Cat bine ascuns sau vazut!Cate rugaciuni ascultate!Dar ce putina recunostinta pentru toate acestea!8. Cine este de aproapele meu?Acela care imi face bine cand sunt eu la necaz si acela caruia eu trebuie sa i fac un bine cand este el in nevoie.9. Se spune ca sangele nu se poate face apa si nici apa sange. i totusi sunt cateodata frati care iti pot deveni straini si straini care iti pot deveni cei mai buni frati.10. Cate nenorociri sar putea intampla, insa nu se mai intampla, fiindca Dumnezeu le opreste si le inlatura.

Cate primejdii le am trecut si nu ne am vatamat cu nimic!De cate ori am fost in gura mortii, dar am scapat din ea!Totusi cati oare dintre noi am luat seama cum se cuvine la aceste lucruri, ca sa strigam fericiti si recunoscatori: Binecuvantat sa fie Dumnezeul nostru11. Daca sunt atat de putini care isi arata recunostinta fata de Domnul, este din pricina ca sunt atat de multi...